25 Април 2024, 02:11 Днес (0) | Вчера (12)

Медицинските Оскари 2017 подкрепят кампанията "Не на насилието"

10
10
2017
Best Western Premier Sofia Airport

Третото издание на годишните награди National Medical Awards 2017 ще подкрепи националната кампания "Не на насилието", която възниква в отговор на зачестилата агресия срещу лекари в цялата страна. Информационната кампания е по инициатива на Български лекарски съюз в партньорство с пациентски организации "Заедно с теб".

Съсловната организация е отправила покана към Омбудсмана на Р България да бъде патрон на Националната кампания. Чрез инициативата "Не на насилието", БЛС ще търси и активизиране на широката общественост на съсловието, посредством редица активности.

Една от специалните награди на Медицинските Оскари ще възнагради усилията на Лекарския съюз в тази посока. Основна цел на церемонията е да подпомогне популяризирането и отличаването на добрите практики в медицината, успехите на българските медици у нас и по света, да поощри техните стремежи за по-добро качество на живот в България, съобщават организаторите от ВИП комюникейшън.

Наградите ще бъдат в категории: GRAN PRI – Голямата награда за цялостен принос в медицината. Професионално признание, Медицински Иновации и инвестиции, Професионализъм в медицината, Лекар на годината, Болница на годината, Клинично сътрудничество и работа в екип, Социална отговорност и човешки ресурси, Международно признание, Мениджмънт и други. Подробности за категориите и критериите в сайта на организаторите: http://vipcompr.com/

Досегашни носители на престижните награди са акад. Дамян Дамянов, проф. Младен Григоров, д-р Иво Петров, доц. д-р Васил Христов Каракостов, д-р Славомир Кондов, проф. д-р Георги Чернев, д-р Валентин Ангелов – изпълнителен директор на Специализираната болница за активно лечение по онкология, Многопрофилна болница "СВЕТА АННА", "Александровска болница", СИТИ Клиник, МБАЛ "Токуда Болница София”, Дентална верига ЕО Дент, "Медика – Албена", МБАЛ "Самоков” и други.

Партньори на събитието са Български лекарски съюз, Български Фармацевтичен Съюз, Пациентски организации "Зедно с теб" и други. Церемонията ще популяризира инициатива за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Под патронажа на Ротари Клуб Самоков и ERP България.


Харесай: Сподели във :
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив