08 Май 2024, 08:40 Днес (0) | Вчера (11)

FirstCaribbean International започна предлагане на електронно банкиране

26 Януари 2005 09:12 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

FirstCaribbean International Bank започна предлагане на електронно банкиране по Интернет и телефона на клиентите си във всички държави, където е развита клонова мрежа.

Новата услуга позволява проверка на всички възможни сметки в компанията - депозити, чекове и др.
Мажоритарен собственик на компанията  е Barclays Bank PLC и има активи за над $9 млрд.  Извършва дейност в 26 карибски острова, включително Ангилите, Антигуа, Бахамите, Барбадос, Белиз, Британските Вирджински острови, Каймановите острови, Доминиканската република, Гренада, Ямайка, Сейнт-Китс и Невис, Сейнт-Луис, Сан Мартин, Сейнт-Винсънт и Гренадините и Теркс и Тайкос.
Компанията е инвестирала $50 млн. в съвременна технологична платформа и планира по-късно тази година да предложи на клиентите си нови продукти, базирани на високите технологии.
За Barclays се зашумя на няколко пъти през миналата година, когато придоби няколко финансови компании в Южна Африка.
Друг, макар и негативен повод името на компанията да се завърти в публичното пространство беше обвинението, че крие печалбите си от застраховки.
Преди около година третата по активи банка във Великобритания отрече данните от журналистическо разследване твърдящо, че финансовата институция изкарва 10% печалба от продажба на застраховки на плащания по кредитни карти, ипотеки и други заеми.
"Цифрите за преувеличени" - заяви говорителят на Barclays Андрю Макдъгал. Той подчерта, че банката следва всички регулаторни правила на застрахователния сектор.
Според статия на Guardian, информацията не е била публикувана по-рано, тъй като Barclays премести седалището на дъщерното си застрахователно дружество в Дъблин, където то е извън обсега на правилата за разкриване на информация в Обединеното кралство.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 07 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив