01 Май 2024, 11:25 Днес (0) | Вчера (13)

Gallagher купува брокер от Минесота

25 Май 2005 12:54 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Преди две седмици брокерът Arthur J. Gallagher & Co. придоби поредната компания - WorkCare Northwest Inc. от Айдахо

 Застрахователният брокер Broker Arthur J. Gallagher & Co. планира да придобие специализираната в предлагането на брокерско посредничество на едро компания от Минесота - Alternative Market Specialists. Параметри за готвената сделка не се разкриват."Опитът на Alternative Market Specialists в брокерството в учебните заведения и корпоративния сектор ще е полезен за нашата стратегия", заяви президентът и изпълнителен директор на компанията - Дж. Патрик Галахър.
Точно преди две седмици брокерът Arthur J. Gallagher & Co. придоби поредната компания - WorkCare Northwest Inc. от Айдахо.
WorkCare е специализирана в предлагането на полици на служащи в американските компании.
Условията на сделката тогава също не бяха оповестени.
Това е поредната компания, която е придобита от Arthur J. Gallagher.
През есента на миналата година Arthur J. Gallagher & Co. купи брокера Marine Insurance Service LLC, базиран в гр. Метайри, щата Луизиана. Marine Insurance Service LLC е застрахователен брокер, основан през 1975 година.
Компанията е специализирана в работата на няколко сегмента от пазара - рисковия мениджмънт, застраховане на морски транспорт и превози, търговско застраховане на имущество и застраховки срещу нещатни случаи.
Клиентите на дружеството основно са от Луизиана. Предлага и застраховки на корабостроителници и компании, работещи в океана - петролни платформи и др.
След сделката, служителите на Marine Insurance Service ще запазят работните си места, но административната шапка ще се премести под управлението на мениджъра за южните щати на САЩ на Gallagher's Brokerage Services.
През ноември беше финализирана сделката с BLC Holdings LLC за придобиването на активите на BenefitPort Northwest, северозападното подразделение на брокерската компания BenefitPort.
BenefitPort Northwest е специализирана в предлагането на застрахователни продукти, които влизат в пакета допълнителни възможности за служителите на отделни корпорации.
Компанията предлага услугите си в северозападните щати на САЩ.
Компанията работи в щат Вашингтон под бренда Gallagher Reppond, подразделение на Gallagher Benefit Services, Inc.
Компанията е основана през 1981 година от Бен Репонд, който продолжава да работи в структурите й като регионален директор на Gallagher Reppond.
В момента шеф е Норбърт Ченг.
В самия край на 2004 година Аrthur J. Gallagher & Co. обяви придобиването на базираната в Сидни, Австралия FPE Insurance Brokers Pty Ltd., съобщи AsiaNet, като подчерта, че компаниите не са изнесли информация за подробности около сделката.
Създадената през 1993 година FPE Insurance Brokers Pty Ltd. (FPE) е застрахователен брокер, осигуряващ пълната гама предлагани услуги в сектора на територията на Австралия.
Любопитен е фактът, че е водеща компания в страната в предлагането на полици в сектора на развлекателната индустрия.
Бившият изпълнителен директор на FPE Фред Естебан остава на работа в обединената компания, която ще се казва Arthur J. Gallagher Australasia Holdings Pty Ltd. Директор ще е Питър Кели, досегашен мениджър в Gallagher Australasia's Corporate Services Division.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 30 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2877
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив