19 Май 2024, 23:48 Днес (0) | Вчера (0)

HVB Bank Biochim и Хеброс Банк стартират “Стажове 2005”

04 Април 2005 15:06 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

За първи път стажантската програма ще се проведе едновременно и в двете банки, членове на HVB Group в България

HVB Bank Biochim и Хеброс Банк започват да приемат кандидатури за общата им стажантска програма “Стажове 2005”. Програмата се провежда за първи път съвместно и в двете банки, като всяка от тях ежегодно досега е имала собствена стажантска програма. Съвместната програма стана възможна след като от началото на март 2005 г. Хеброс Банк се присъедини към групата на най-големите европейски банки BA-CA и HVB Group, чийто член от 2002 г. е HVB Bank Biochim.
В рамките на своята стажантска програма двете банки дават възможност на мотивирани млади хора да задълбочат познанията си в специализирани програми за обучение и професионална подготовка, както и активно да приложат в реалния бизнес натрупаните теоретични си познания от университета.
Изискванията към кандидатите са да са дипломанти или студенти в последен курс на обучение (бакалавърски и магистърски програми) по специалности подходящи за банковия бизнес – икономически, юридически, в сферата на информационните технологии, рекламата или връзките с обшествеността и др., да имат отлична компютърна грамотност и чуждоезикова подготовка (английски и/или немски език); да покажат познания и сериозен интерес в областта на банкирането.
“Стажове 2005” включва възможност за избор между две стажантски програми: от 25 май до 22 юли (с краен срок за кандидатстване 15 април) и от 1 август до 30 септември (с краен срок за кандидатстване 25 юни). Потвърждение за започването на стаж одобрените кандидати ще получат лично две седмици преди началото на съответната стажантска програма.
Стажът ще започне с въвеждащ модул, в рамките на който младежите ще се запознаят със структурата организацията  и начина на работа в двете банки. Могат да се избират стажове в централно управление или клоновете на двете банки в цялата страна в областите: активни продажби и дистрибуция на банкови продукти и услуги; директно обслужване на частни и корпоративни клиенти в клоновата мрежа на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк в цялата страна; банкови карти и разплащания; корпоративно банкиране; управление на кредитния риск; информационни технологии; правно обслужване на банковия бизнес; маркетинг, реклама и връзки с обществеността; валутни и фондови пазари; управление на човешките ресурси; счетоводство и контролинг; административни и координационни функции
След приключване на стажа най-успешните стажанти получават предложение за работа. Съществуват и възможности за удължаване на стажа. Стажантите се включват и в активна база данни като потенциални служители на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк.
При официалното приключване на програмата всички стажанти ще попълнят  заключителни тестове и ще получават сертификати за проведен стаж. Стажантите ще бъдат поканени и да споделят своето мнение относно организацията и провеждането на програмата, както и своите препоръки в анкета. От проведена анкета миналата година в HVB Bank Biochim например резултатите показаха, че стажантите биха били още по-мотивирани и старателни в работата си, ако получават конкретни и самостоятелни задачи. Тази препоръка ще бъде взета в предвид в тазгодишната програма.
HVB Bank Biochim и Хеброс Банк  имат отлични позиции на българския банков пазар. Заедно в двете банки работят около 2 500 служители, обслужващи над 600 000 клиенти в близо 220 клонове и офиси. С общи активи от около 2.6 милиарда лева, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк заемат 3-то място сред банките в България.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив