22 Май 2024, 16:07 Днес (3) | Вчера (4)

IDG и Агенцията за информационни технологии организират конференция “Системи за управление на бизнеса”

10 Ноември 2005 17:01 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Във фокуса на мероприятието е как информационните технологии и в частност системите за управление на бизнеса спомагат за повишаване на ефективността на работа и снижаване на разходите

IDG България и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения организират петата национална конференция “Системи за управление на бизнеса”. Конференцията ще се състои на 17 ноември 2005 г.в хотел Хилтън. Във фокуса на мероприятието е как информационните технологии и в частност системите за управление на бизнеса (ЕRP, CRM, Business Intelligence)  спомагат за повишаване на ефективността на работа и снижаване на разходите. Официални партньори на събитието са BIBA и Съюза на работодателите в България. В световен мащаб ERP пазарът през миналата година бележи ръст от 14% и достига стойността $23,6 млрд., сочи доклад на AMR Research, а в Европа оборотите на ERP доставчиците се увеличават с по 7% годишно. Преобладаващото мнение сред аналитиците е, че в Източна Европа и особено в страните, на които предстои присъединяване към Европейския съюз внедряването на интегрирани информационни системи значително ще се активизира. Според прогнозите на IDC до 2008 г.  ERP сегментът в Централна и Източна Европа ще бележи средно по 16,8% ръст годишно. В България този сегмент определено все още не е достигнал точката си на насищане. 60 фирми, специализирани в реализацията на информационни системи за целите на бизнеса, предоставиха информация за осъществените си проекти и за предлаганите от тях софтуерни продукти, в отговор на тазгодишното проучване на списание CIO, специализираното месечно издание на IDG България за ИТ директора. Представените от участниците над 80 информационни системи не изчерпват всички възможности за избор, но дават представа за състоянието на българския пазар на бизнес софтуер. Над 50 от продуктите са предназначени за цялостно управление на бизнес ресурсите. Активно за мащабите на българския пазар е и предлагането на софтуер за управление на взаимоотношенията с клиентите и на системи за бизнес анализи.
Локализираните ERP системи, разработвани от чуждестранни компании, вече имат 26 процентен дял в предлагането спрямо 22% през миналата година, сочи проучването. Подробни резултати от традиционното проучване на сп. CIO ще бъдат представени в специална презентация в рамките на 5-тата национална конференция Системи за управление на бизнеса. Технологии и решения за управление на бизнеса по време на конференцията ще представят водещи компании като Oracle, Latona/IDS Scheer, IBM чрез звеното си за консултантски услуги IBM Business Software Consulting и партньорите си NDB и InterSoftPro,  LLP София, Microsoft посредством партньорите си  FTS, ITCE и  Intelligent Systems България, Фадата/FileNet,  Давид Ходинг, Апис България. Сред лекторите на форума са специалисти с дългогодишен опит в системите за управление на бизнеса като Константин Стаменов, административен директор, Стомана Индъстри; Здравко Иванов, финансов мениджър, Адрес Груп; Стоян Малкочев, директор Бизнес развитие, Петрол Холдинг АД; Иван Здравков, заместник управител на СТИНГ 00Д; Никола Райковски, вицепрезидент ИТ, Алианц България Холдинг; Димитър Димитров, SAP BW консултант CCHBC Shared Service.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 21 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8007
GBP 2.4796 2.4887 2.2862
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив