05 Май 2024, 21:55 Днес (1) | Вчера (0)

Medicare призна затлъстяването за болест

25 Август 2004 12:32 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Администрацията на американската програма за медицинско застраховане Medicare Advantage plans призна затлъстяването за болест. Това ще позволи на милиони американци, страдащи от излишни килограми да получат платено лечение, включително хирургически операции и диети, съобщи Reuters.

"Затлъстяването е много сериозен проблем в САЩ. Натрупването на излишни килограми води до различни заболявания, от които умират преждевременно много американци", заяви наскоро министърът на здравеопазването Томи Томпсън пред сенатската Комисия.
Лечението на болести, причинени от затлъстяването струва милиарди долари. След като Мedicare го включи в списъка с болестите, за лечението на които застрахователната програма заплаща, лечението му ще стане далеч по-достъпно, коментира агенцията.
Томпсън поясни, че включването на затлъстяването в Medicare не означава, че медицинското покриване на процедурите за отслабване ще започнат незабавно. През есента ще се състои експертна среща, на която ще се вземе решение, които процедури ще бъдат покривани от медицинската застраховка.
Засега не е известно, колко пари са необходими за покриване на медицинското застраховане.
Критици на решението коментират, че признаването на затлъстяването за заболяване от Medicare, няма достатъчно научни основания.
Medicare Advantage plans беше променена със закон, подписан от президента Буш в края на миналата година.
На първо време Medicare ще поема 100% от разходите за лекарства на пациента. След като бъдат достигнати плащания в размер на 250 долара програмата ще започне да плаща по 75% от разходите докато се достигне сума от 2 250 долара. Следващите 2 850 долара, необходими за лечение ще се субсидират на 95% докато не се достигне максималната изплатима сума, която е 5 100 долара за лекарствени средства.
Месечните премии, които ще трябва да бъдат плащани по тази програма в размер на 35 долара месечно.
Покритието ще се осигурява от държавната програма Medicare Advantage plans, която ще представлява държавна здравноосигурителна компания.
Работодатели, които се съгласят да осигурят покритие, равно на предлаганото от държавната компания ще бъдат поощрявани с отбив от данъците през следващите десет години.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив