20 Май 2024, 08:57 Днес (0) | Вчера (0)

"Автобусни превози" ще прави валутни застраховки "Живот" на служителите си

20 Март 2003 в-к "Дневник" по статията работи:
A+ A-

Плевенското дружество "Автобусни превози" откри процедура за застраховане живота на работниците и служителите си във валута със спестовен характер. При тях застрахователната сума носи на застрахования определен доход за разлика от обикновените застраховки.

Плевенското дружество "Автобусни превози" откри процедура за застраховане живота на работниците и служителите си във валута със спестовен характер. При тях застрахователната сума носи на застрахования определен доход за разлика от обикновените застраховки. От дружеството обясниха, че подобен вид застраховки се правят за първи път. Срокът на застрахователния договор ще бъде 10 години от датата на подписване на контракта. Възложителят е поставил и ограничения при изпълнението на обществената поръчка правата и задълженията по нея да не се прехвърлят на трети лица и да не се използват подизпълнители. Гаранцията за участие, която всеки от кандидатите трябва да представи, е 500 лева, а тази за изпълнение - 5000 лева.

Участниците могат да подават офертите си от 7 до 11 април, а разглеждането и оценяването на предложенията ще започне от 14 април.

С най-голяма тежест от 35% при крайното класиране ще бъде критерият размер на застрахователното покритие, за представени преференции кандидатът ще получи още 30%. Патнадесет процента се дават за компонентата размер на застрахователната премия с включени допълнителни покрития. С 10% се оценяват критерият спестовен характер на премията и компонентата срок за изплащане на обезщетението при настъпване на застрахователното събитие.

Застраховката трябва да бъде в евро и щатски долари, а спестяванията следва да възлизат на до 40 лв. месечно за всеки служител.

Освен разрешение от Националния съвет по застраховане и опит в застрахователната дейност кандидат-застрахователите трябва да включат в застрахователния пакет защита на служителите срещу естествена смърт, смърт от злополука и трайна загуба на трудоспособност, защита за 24 часа в България и извън нея, покриване на разноски при временна загуба на трудоспособност и медицински разходи при лечение.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив