25 Април 2024, 08:36 Днес (0) | Вчера (12)

"Алианц" изплаща обезщетения по искове от малайзийския самолет

20 Март 2014 15:29 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 20 март 2014, 17:34
Getty Images

СПоред наблдатели, обезщетенията може да достигнат минимум 100 млн. евро за самолета и пасажерите

Застрахователният гигант "Алианц” е започнал да изплаща компенсации по искове, свързани с изчезването на малайзийския самолет, съобщи Ройтерс, цитирана от в. 24 часа.

От германската компания обявиха, че това е нормална пазарна практика, когато не се докаже тероризъм. Медии обаче коментират новината като признание, че пътниците на злополучния самолет вече са смятани за мъртви.

"Алианц" е главният застраховател на боинга. Според в. "Ханделсблат" фирмата ще се бръкне с минимум 100 млн. евро за самолета и пасажерите.

Самолетът "Боинг" на малайзийските авиолинии излетя от Куала Лумпур за Пекин на 8 март с 239 души на борда. Малко по-късно машината изчезна от радарите.

Засилват се подозренията, че тайландски военни потулват истината за изчезването на боинга, защото се опитват да скрият големи пропуски във въздушната си защита. Това твърди анонимен експерт пред в. "Дейли мейл".

Едва завчера тайландските ВВС съобщиха, че на 8 март са засекли боинга с радари, но той не им се сторил подозрителен. После се оправдаха, че не съобщили, защото никой не ги бил питал. Данните им потвърждават, че промяната в курса на изчезналия самолет е заложена предварително в бордовия компютър 12 минути преди последния разговор на втория пилот с наземния контрол и думите му "Добре, лека нощ".

Малайзийските власти са открили, че от симулатора на полета, иззет от дома на пилота Захари Ахмад Шах, са изтрити данни, съобщи малайзийски служител, но не каза какви. Според него това е необичайно.

Следователи намерили заложени в тренажора на капитана писти на пет летища край Индийския океан, сред които едно американско на о-в Диего Гарсия и едно на Малдивите.

Жители на малдивския остров Куда Хувадхуу на атола Дхаал разказаха завчера, че са видели летящ ниско самолет джъмбо в 6,15 ч призори на 8 март - часове след като малайзийският боинг изчезна.

Няколко очевидци твърдят, че машината е пътувала от север на югозапад. "Никога не бях виждал самолет да лети толкова ниско. Можех да различа вратите му. Воят на моторите се чуваше силно", казва един от тях пред малдивския сайт Haveeru. Хората наизлезли от къщите, за да разберат откъде идва оглушителният шум.

Версията, че самолетът е паднал в южната част на Индийския океан, остава главната в мистерята, съобщи Ройтерс.
Фактът, че не са открити никакви останки, може би означава, че самолетът се е разпаднал на височна 10,6 км, каза пред Ройтерс вчера малайзиец от следствието.

Междувременно днес Австралия обяви, че е открила следи от изчезналия самолет.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив