19 Април 2024, 06:16 Днес (0) | Вчера (11)

"Армеец" и "ДЗИ" си тръгнаха с по два приза от футболния турнир за купата на АБЗ 3

02 Октомври 2014 10:54 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Албена Алексиева
A+ A-
Последна редакция: 2 октомври 2014, 11:29

"Уника" се окичи с престижната награда за спортсменска игра

Футболните отбори на две застрахователни дружества завоюваха по две награди награди от Третия турнир по минифутбол за купата на АБЗ. Снощи, на стилна церемония по случай Празника на българския застраховател, тимът на "Армеец" се окичи със златните медали и купата на призьорите. До победата съставът достигна след изключителен хъс, добра екипна игра и техничност.

30102

 

30091

Техничният нападател на тима – Христо Николов, бе отличен с наградата "Голмайстор на първенството". За втори пореден турнир Николов е безпощаден и разстрелва вратата на противника и с право грабна престижната статуетка.

30090


Среброто и купата на подгласниците отиде при тима от "ДЗИ", на когото не достигна съвсем малко, за да се изкачат на заветния връх. Момчетата обаче се гордеят с постижението си и вече обмислят стратегия за победа за догодина. Тимът завоюва приза със зряло отношение към играта и показан техничен футбол.

30099

При ДЗИ отиде още една награда – с приза за "Най-добър вратар" на първенството бе отличен пазителят на вратата Кирил Дренски. Наградата се присъжда след поредица от сложни изчисления на коефициенти и е абсолютно обективна, съгласиха се останалите отбори.

30094


С бронз се окичиха състезателите на "Лев Инс". Въпреки, че съставът прие третото място като лично поражение на фона на миналогодишното първо място, спортистите заслужават адмирации за сериозната подготовка и екипния дух на терена. Веднага след края на турнира тимът обави, че е претентент за златото догодина.

30093


Още една награда бе връчена на празника на застрахователя снощи. Това е традиционният приз, който ИНСМАРКЕТ присъжда, за феърплей. Тази година заслужено с отличието се окичи тимът на четвъртите в класирането – отборът на "Уника". Тази година състезателите дебютираха на полуфинал и финал и заслужиха признанието за чудесното си представяне, както и за сериозното си отношение към турнира.

30101


Празникът снощи бе уважен от повечето висши мениджъри на застрахователните дружества, както и от зам.-председателя на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор" – Ралица Агайн.

30092

Тя похвали бранша за това, че e устоял на всички трудности през годината. Председателят на УС на АБЗ Данчо Данчев също подчерта, че 2014 година е една от особено трудните за застрахователите, но компаниите показват висок професионализъм и зряло отношение.

30089


И още спортна статистика от турнира:

"Армеец" грабна трофея с 19 отбелязани гола. С осем гола по-малко следва "Уника", чиито тим не успя да влезе в тройката на печелившите въпреки нахъсеността си, силната подкрепа на агитката си, както и добрата игра.

"Лев инс" и "Бул инс" имат по 10 гола, но първият тим е с мач повече, тъй като успя да прескочи груповата фаза.

Любопитно е, че "Алианц" има колкото и вицешампионът "ДЗИ". Двата тима са с по 8 точни попадения, въпреки, че някогашният социалистически монополист на застрахователния пазар у нас е с 4 изиграни мача.

"Булстрад Живот" заработи общо 7 гола в двата си мача, а с по 6 са "Вистория" и AIG.

"Евроинс" и "Булстрад" участваха на олимпийски принцип и си тръгнаха без отбелязано точно попадение. Най-много голове в един мач отбеляза шампионът "Армеец", като отвя "Булстрад" с десет на нула. "Бул инс" пък вкара в един мач 8 попадения.

В статистиката не са включени изпълнените дузпи, с които се реши надпреварата за трето и четвърто място.

Снимки: Васил Николов за Армеец

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив