01 Май 2024, 00:20 Днес (0) | Вчера (13)

БТК написа правила за ползване на каналната мрежа от телекомуникационните оператори

31 Март 2005 12:56 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Компанията ще предостави достъп на лицензираните и регистрираните си конкуренти при наличието на техническа и физическа възможност

БТК е готова с технически и правен пакет документи, които уреждат предоставянето на услугата „Ползване на канал от селищната канална мрежа на БТК”, съобщиха от компанията. „На базата на тези правила ще предложим договори на всички оператори, които са изявили желание да ползват каналната мрежа и са готови да заплатят за тази услуга и да спазват изискванията за регламентираното й използване”, заяви Тони Робинсън, главен търговски директор на БТК. Според него това е единственият справедлив начин операторите да бъдат третирани равноправно.
От много години БТК предоставя достъп до каналната си мрежа на практика на всички съществуващи телекомуникационни оператори, се казва в прессъобщение на компанията. Според него голяма част от конкурентите на БТК полагат кабели в мрежата законосъобразно, но някои от  тях са използвали съоръженията незаконно.
БТК поема отговорността да предостави достъп на лицензираните и регистрирани телекомуникационни оператори при наличието на техническа и физическа възможност, се подчертава в прессъобщението. Според него обаче през последните години тази възможност е силно ограничена поради нарастването на незаконно положените кабели и неправомерната експлоатация на съоръженията от различни оператори. БТК прави периодични проверки на мрежата и отстранява неправомерно положените кабели.
От близо три години БТК не е увеличавала цените за ползването на каналната мрежа, но в момента се обсъждат възможностите те да бъдат променени.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 30 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2877
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив