30 Април 2024, 11:13 Днес (3) | Вчера (10)

Билетът на "България Ер" до Германия ще важи и за влак

19 Юли 2005 09:00 в-к "Сега" по статията работи:
A+ A-

До края на туристическия сезон пътниците ще плащат само 50% от цената на железниците

Всеки, който пътува до Берлин и Франкфурт с "България Ер", ще може да продължи пътуването си и с немските железници на половин цена. Офертата важи от вчера.
"Билетите ще са комбинирани - при купуването им пътниците ще казват до кой град искат да пътуват и ще плащат допълнително за ваучер за влака. Този ваучер обаче ще бъде двойно по-евтин, отколкото ако купят билет за влака в Германия", обясни пред "Сега" изпълнителният директор на "България Ер" Константин Тасков.
Притежателите на билети, резервирани и платени по-рано, ще ползват тази привилегия, без да доплащат. Те трябва да се явят в бюрата на "България Ер", за да получат ваучер, който да представят във влака.
"България Ер" лети по четири пъти седмично от София до Берлин и до Франкфурт, и по един път седмично от Варна. Цените на самолетния билет тръгват от 250 евро нагоре. Жп билет Франкфурт-Дюселдорф е 60 евро. С ваучера и самолетния билет той ще излезе само 30 евро. Ваучерите ще могат да се ползват за различните категории немски железници - ICE, IC, IR, RE, RB и S-Bahn, т.е. без метро и свръхбързата железница.
Жп ваучерът ще важи два дни - в деня на полета, предишния или следващия ден съответно при излитане и пристигане.
Според търговския директор на авиокомпанията Христо Тодоров причината за въвеждането на тези ваучери е конкуренцията на превозвачи като унгарската "Малев", чешката CSA и Австрийските авиолинии. Те летят всеки ден до София и в същото време имат полети до много повече градове в Германия.
"Самолетният билет, който включва и използването на германските железници, важи само за нормална класа". Това заявиха за "Сега" от дирекция "Движение на хора" в железниците. Резервации за запазено място, спално купе или други специални услуги се заплащат допълнително. Не се изисква при покупката на билета пътникът да посочи до коя гара ще ползва билета. По-голямата част от разходите се поемат от германските държавни железници, другата се заплаща от самия пътник, когато си купува билет за самолет. Целта на германските железници е по този начин да привлекат повече клиенти в разгара на туристическия сезон. От железниците уточниха, че офертата ще е валидна до края на лятото, но ако има успех, ще бъде продължена. България е една от първите страни в региона, където ще се предлага тази услуга.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 29 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8254
GBP 2.4796 2.4887 2.2837
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив