02 Май 2024, 16:06 Днес (11) | Вчера (0)

"Бин Ладен Груп" спечели проекти, финансирани от Световната Банка

23 Март 2005 09:20 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Една от водещите икономически групировки в Саудитска Арабия - "Бин Ладен Груп" (Bin Laden Group) спечели конкурсите за изпълниние на няколко строителни обекта, финансирани от Световната Банка, предаде издаваният в Обединените Арабски Емирства икономически ежедневник Al-Eqtisadiah.

Групировката ще работи по разширяването на две летища в Египет с пари, отпуснати от Световната Банка.
"Бен Ладен" ще разшири залата за пътници до 44 хил. кв. м. на летището в египетския курорт Шарм аш Шейкх и ще построи нова контролна кула.
Министърът на международното сътрудничество на Египет Файза Нага е заявил през изданието, че Световната Банка е отпуснала за летището и няколко по-малки проекта в Кайро заем от 335 млн. долара.
СБ се съгласи да отпусне средствата, след среща през октомври миналата година между египетския премиер доктор Ахмад Назиф и президентът на банката Джеймс Уолфовиц, когато беше обсъждано икономическото сътрудничество между двете страни.
"Бин Ладен Груп" приключи наскоро реконструкцията на Международното ретище в Йемен, която също беше финансирана от Световната Банка.
Само преди месец властите в Швейцария свалиха временната забрана върху търговската марка "Бин Ладен", която наложиха в края на 2001 година.
Бизнесменът и природен брат на терорист №1 Усама бин Ладен - Йаслам Бинладен (който преднамерено си промени името, за да се разграничи от ужасяващата слава на брат си) регистрира търговската марка "Бин Ладен" в патентното ведомство на Швейцария, където живее постоянно и получи изключителни права през август 2001 година.
След атентатите от 11 септември 2001 година в САЩ Управлението за интелектуална собственост на Швейцария наложи временна забрана върху използването на търговската марка, обявявайки го за "оскърбително в светлината на събитията в Ню Йорк".
В началото на февруари апелативен комитет, контролиращ дейността на патентното ведомство отсъди, че "няма достатъчно основания за анулиране на търговската марка" и постанови защитата й на територията на страната и в страните, с които Швейцария има подписан договор за защита на интелектуалната собственост.
Йеслам и Усама имат още 52 други братя и сестри от баща си - саудитския магнат Мухаммад бин Ладен и неговите 22 жени. Йеслам Бинладин и семейството като цяло нееднократно са осъждали действията на Усама и неговите убеждения.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 01 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8248
GBP 2.4796 2.4887 2.2881
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив