07 Май 2024, 23:37 Днес (11) | Вчера (0)

Богомил Манов напусна "ДСК-Родина"

02 Юли 2004 12:20 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Напускания, преназначения и рокади тресат мениджърските среди в пенсионния бранш през последните 1-2 месеца.

Последният мениджър напуснал своето дружество е Богомил Манов. Миналата сряда изпълнителният директор на ПОК "ДСК-Родина" е депозирал своята оставка. Самото му освобождаване е факт от началото на тази седмица. На мястото на Манов е назначена Радка Ганева, мениджър в "Банка ДСК". Мотивите за напускането на Богомил Манов не са ясни нито пък той бе намерен за коментар. Според запознати ставало дума за принципни различия в управлението на компанията. Манов е известен мениджър в осигурителните среди. Преди да поеме "ДСК-Родина" той бе сред основателите и главен мениджър на "Българско пенсионноосигурително дружество", което преди близо две години бе закупено от ПОК "Доверие". Що се отнася до г-жа Ганева тя няма опит в пенсионния бранш, а нейното избиране е пожарен вариант за собствениците на ПОК "ДСК-Родина".
Месец преди напускането на Манов още един от дългогодишните мениджъри на компанията е напусна. Става дума за Людмила Векова, която започна работа пак като мениджър, но в ПОК "Съгласие". Последната компания също преживя сътресения в управлението след като тя от своя страна бе напусната през май от главния си изпълнителен директор Григор Димитров, който премина на работа в ПОК "Доверие". От десетина дни мястото на Димитров в "Съгласие" е заето от Атанас Раков.
Собствениците на ПОК "ДСК-Родина" и ПОК "Съгласие" имат опасения, че след направените рокади във висшите етажи на управление може да има и други случаи на напускащи, но  този път служители, които искат да се преместят в друга пенсионна компания. Освен това имало вероятност старите мениджъри на компаниите да направят опит да привлекат свои големи корпоративни клиенти в новите дружества, в които са започнали работа.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 07 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив