24 Април 2024, 19:11 Днес (12) | Вчера (6)

"Булстрад" стана застрахователен партньор на членовете на Асоциацията на земеделските производители

24 Юли 2014 15:35 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 24 юли 2014, 15:39
Булфото

”Булстрад Виена Иншурънс груп” и Асоциацията на земеделските производители в България подписахаМеморандум за сътрудничество, консултативна и методическа помощ от страна на застрахователната компания

Документът е иницииран не само във връзка с тазгодишните значителни поражения по земеделската продукция, но и поради все по-масовото популяризиране на застраховането в областта на земеделието в подкрепа на националните и европейските програми за подпомагане на растениевъдството и животновъдството в България чрез финансиране в периода 2014 – 2020 г. 

Земеделският бизнес става все по- рисков, което се превръща в проблем за бранша. Тук Асоциацията на земеделските производители в България влиза в основната си роля, опитвайки се да реши проблема. 

Основната задача на браншовите организации е да отстояват интересите на фермерите пред Европейската комисия, държавни институции и частни компании, където има риск земеделците да бъдат ощетени несправедливо. 

Познавайки европейското и българско законодателства и опита  в сътрудничеството с държавните институции, става ясно, че този проблем не може да бъде решен само с европейски програми и идеи за гаранционни фондове от страна на бранша, а по скоро със създаването на култура на застраховане у самите земеделци, превръщайки я в основен елемент на бизнес плана на земеделското стопанство в България. 

Такава култура би могла да се създаде с много срещи и разяснения, но остава нерешен въпроса с некоректни посредници и липсата на доверие от страна на земеделците.

Точно по тези причини асоциацията решава да потърси сътрудничество с водещата застрахователна компания в България. 

Сътрудничеството е в две направления, първото да оказва методическа помощ и указания на земеделски производители, членове на организацията и да започне  работа по изграждането  на  култура на застраховане, участвайки на всички беседи и мероприятия организирани от асоциацията по различни поводи. Тъй като земеделския бизнес е изпълнен с много разнородни ситуации, приоми и методи на работа зависими от вида на стопанството, местонахождението му и други подобни обсоятелства, става ясно, че общите условия не могат да обхванат и да дадат решения на всички казуси и въпроси, които възникват пред земеделския производител. 

По тази причина ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” предлага индивидуален подход към земеделските призводители, членове на асоциацията, нуждаещи се от селскостопански застраховки. След подписването на меморандума ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” ще счита всеки фермер, член на Асоциацията на земеделските производители в България за свой партньор, като му предлага разясняване на застрахователните  продукти и  методическа помощ при проблеми. 

Съответно АЗПБ ще кани  ЗАД”БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” на всички форуми, кръгли маси и срещи с земеделските производители организирани от тях за презентиране на застрахователни продукти.

Участие в пресконференцията взеха Румен Янчев – председател на УС и  зпълнителен директор на ЗАД ”Булстрад Виена Иншурънс груп”, Венцислав Върбанов – председател на АЗПБ и Ивайло Тодоров – изпълнителен директор на АЗПБ.

Меморандумът беше подписан в зала "Триадица" на "Гранд хотел София".

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив