25 Април 2024, 07:25 Днес (0) | Вчера (12)

"Бъзикилийкс" избъзика депутат от Атака да чете в Парламента измислено интервю (видео)

07 Март 2014 13:55 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket | ВИДЕО
A+ A-
Последна редакция: 7 март 2014, 14:02
youtube.com

"Българският работник е неблагодарен - колкото и да му плащаш все му е малко", са част от думите, които депутатът Димитър Димов цитира като изявления на Огнян Донев

Телевизионното предаване "Господари на ефира" извади на светло сериозен гаф на депутата от "Атака" Димитър Димов, който цитира от трибуната на Народното събрание несъществуващо интервю за собственика на фармацевтичната компания "Софарма" Огнян Донев. 

Предаването показа запис от изказването на народния представител на 26 февруари, когато парламентът отхвърли ветото, наложено от държавния глава с аргумента, че не гарантира равнопоставеността на пазара на лекарства. 

С обвинителен тон Димов развива за пореден път тезата на "Атака", че президентът е свързан с олигархични структури и действа в техен интерес и като доказателство за думите си обявява, че ще цитира пред колегите си "част от изказване на мултимилиардера Огнян Донев пред списание "Форбс, в което той се изгаври с българските работници".

"В момента заплатите в България са прекалено високи за труда, който работниците полагат", "Ние усилено в нашата организация обсъждаме вариантите за нейното намаляване (на заплатата - бел.ред.), за да можем да запазим стандарта си на живот непокътнат" и "Българският работник е неблагодарен - колкото и да му плащаш все му е малко", са част от думите, които Димов цитира като изявления на Огнян Донев. 

"Във Виетнам работят за 20 долара на месец, в Индия, в Бангладеш, в Малайзия, в огромна част от Азия и Близкият изток, в Сомалия, в Китай преобладаващата част от населението също получава заплати значително по-ниски от нашите", е цитиран да казва още бизнесменът.  

Депутатът от "Атака" завършва патетично изказването си с думите "Ето дотук стига наглостта на този човек, който живее в един различен свят и не знае за проблемите на обикновените граждани и техните заплати". 

 

 

Интервюто, цитирано от Димитър Димов, всъщност е публикувано в сайта "Бъзиклийкс", уточняват "Господари на ефира". На първата страница на сайта ясно е обозначено, че всичко написано там е художествена измислица и не отговаря на действителността. Мото на "Бъзиклийкс", което се показва при отваряне на страницата, е в същия дух: "Бъзикилийкс – Истината такава, каквато можеше да бъде!? Или частна теория на НЕвероятностите!".Текстът на "интервюто" е публикуван впоследствие в няколко сайта, като на някои места първоизточникът му е обозначен, а на други - не.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив