16 Май 2024, 14:11 Днес (7) | Вчера (12)

България е приета за пълноправен член на програмата ИНТЕРРЕГ ІІІ CADSES

18 Октомври 2004 11:52 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

България беше приета за пълноправен член в управляващите структури на Програмата на ЕК Интеррег ІІІ Cades по време на заседанието на мониторинговия комитет на програмата през миналата седмица.

 Програма INTERREG III B CADSES е инициатива на Европейската общност за транснационално сътрудничество в областта на териториалното развитие и ландшафта. CADSES означава Central, Adriatic, Danubian, South-eastern European Space. В програмата участват 18 страни, попадащи географски в региона.
По време на заседанието на мониторинговия комитет, което се проведе в Загреб и беше председателствано от Унгария, беше обсъдена кандидатурата на България за пълноправно членство в управляващите структури на програмата. Писмо за намерения в този смисъл беше отправено от страна на министър Милен Велчев през м. август тази година.
Представителят на България запозна членовете на комитета с постигнатите до момента резултати в процеса на присъединяване към ЕС и отново потвърди готовността на страната ни да участва активно в инициативите на CADSES и управлението на същата. Участниците се увериха, че България изпълнява условията за пълноправно членство - осигурено е съфинансиране за българските партньори в проектите и националните структури - Национален комитет и Национално звено за контакти по CADSES са в процес на създаване.
След гласуване единодушно беше решено България да бъде приета за пълноправен член на управляващия и мониторинговия комитет на CADSES, като за постоянен представител беше номинирана г-жа Боряна Пенчева - директор на Дирекция "Управление на средствата от ЕС" в МФ.
Участниците в сесията на комитета поздравиха България за постиженията и изразиха желание за активно и ползотворно бъдещо сътрудничество.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 15 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8116
GBP 2.4796 2.4887 2.2746
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив