24 Април 2024, 10:24 Днес (4) | Вчера (6)

България и Германия са доволни от двустранните отношения в областта на труда и социалната политика

09 Март 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

С помощта на Германия у нас са изградени три центъра за професионално обучение

България и Германия са доволни от двустранните отношения в областта на труда и социалната политика. Това стана ясно след проведената в резиденция “Бояна” среща между министъра на труда и социалната политика Христина Христова и гостуващия у нас по покана на вицепремиера и министър на икономиката Лидия Шулева федерален министър на икономиката и труда на Германия Волфганг Клемент.
По време на срещата министрите Христова и Клемент направиха преглед на сътрудничеството в областта на труда, заетостта и социалната политика, както и на ефекта от действието на двустранните споразумения и спогодби в тази област.
Министър Христова благодари за подкрепата, която Федералната република оказва на България в евроинтеграцията. С помощта на Германия у нас бяха изградени три българо-германски центъра за професионално обучение в Стара Загора, Плевен и Пазарджик, които са най-добре оборудваните центрове от този тип в страната, припомни министър Христова. Тя предложи на германския си гост двете страни да обмислят възможностите за откриването и в други български градове на такива центрове за професионално обучение.
Друг акцент в разговорите на двамата министри бяха възможностите, които България предлага за германски инвестиции в българската икономика. Волфганг Клемент изрази надежда, че след откриването на Българо-германската индустриално-търговска камара в София, все повече германски фирми ще се насочат към България.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив