06 Май 2024, 03:15 Днес (0) | Вчера (1)

Българска фондова борса спечели голямата награда „Златен портфейл“ на Дарик радио

15 Декември 2005 16:25 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Призьорите в другите категории са Банка ДСК, община Каварна и фонд „Новатор“

Българска фондова борса спечели голямата награда „Златен портфейл“ на Дарик радио в оспорвана конкуренция с исландския милиардер Тор Бьорголфсон и Нова телевизия. Отличията бяха връчени на официална церемония днес.
В категория „Мениджмънт на финансови компании“ отличието отнесе Банка ДСК. Другите номинирани бяха „Елана“ и TBI.
Община Каварна спечели „Златен портфейл“ в категория „Публично-частно партньорство“ в надпревара с общините Банско и Панагюрище.
За „Инвеститор на годината“ портфейла взе фонд „Новатор“, който е собственост на Тор Бьорголфсон. Номинирани бяха и „Митал стил“, и „Телеком Аустриа“.
Журито, направило трудния избор, е с председател Георги Ганев – директор на Центъра за либерални стратегии, и с членове Александър Божков – съпредседател на Центъра за икономическо развитие, и Лъчезар Богданов – директор на анализаторското звено на „Индъстри уоч“.
Тази година Дарик радио даде и три специални награди, обявени духовито от Александър Божков.. Първата е „Едно в три“ - професия министър. Получи я Николай Василев затова, че „за пет години обиколи три министерства и никой не може да го изгони от Министерски съвет“. Вторият специален „Златен портфейл“ - „Три в едно“, беше даден на Румен Овчаров за това, че „обедини три министерства в едно“. Третото отличие в тази категория - „Три от три“, отиде при Сашо Дончев. Той получи наградата  за това, че „обедини три бизнеса – газова мрежа, търговия с емисии, а се чува, че щял да прави и телекомуникационна мрежа“,  подчерта Божков.
Отличените получиха специални дипломи и по един кожен (а не златен) портфейл, в който имаше 50 лв. ваучер за покупки в „Мосю Бриколаж“.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив