20 Април 2024, 17:48 Днес (0) | Вчера (10)

В София започва 21-та годишна среща на Инициативата за сътрудничество в Югоизточна Европа

11 Февруари 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Ще бъде обсъдена процедурата за въвеждането на сертификат за тегло на товарните превозни средства

Под егидата на вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев в хотел “Шератон” ще се проведе 21-та годишна среща на Инициативата за сътрудничество в Югоизточна Европа /SECI/. Българската стопанска камара е съорганизатор на планираната бизнес среща на членовете на Бизнес консултативният съвет за Югоизточна Европа, която започва в 14.00 часа. В пленарната сесия на тема “Икономическа и политическа реалност в България” ще вземат участие Симеон Сакскобургготски – министър-председател на България, Ерхард Бусек – специален координатор на Пакта за стабилност, Пиер Дюре – президент на Бизнес консултативния съвет за Югоизточна Европа, и Божидар Данев - председател на Българската стопанска камара. През втората част на форума е предвидено да се проведат три паралелни кръгли маси – "Паневропейски транспортни коридори", "Комунални дейности – партньорство на частния и държавен бизнес" и "Селско стопанство и хранителна промишленост", ръководени съответно от  Николай Василев – вицепремиер и министър на транспорта,  Валентин Церовски – министър на регионално развитие и благоустройството, и  Мехмед Дикме – министър на земеделието и горите.
Целта на форума е да бъдат обобщени позициите на българските делови среди по разискваните теми, след което резултатите да бъдат представени пред официалните европейски институции. Участниците в бизнес срещата ще имат възможност да предлагат проекти, изказват съображения, препоръки, споделят опит и идеи.
По време на годишната среща ще бъде обсъден напредъкът на страните по процедурата за въвеждането на единен сертификат за тегло на товарните превозни средства.
През 1999 г. страните-членки на SECI подписват меморандум, с който се съгласяват да въведат международен сертификат за тегло на товарните превозни средства. Целта на сертификата е да бъде избегнато повторното претегляне на камионите при преминаването на границите.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив