06 Май 2024, 16:00 Днес (0) | Вчера (1)

Вицепремиерът Василев ще открие сесия на Смесената българо-сръбскочерногорска комисия за икономическо сътрудничество

15 Юни 2004 08:34 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

По време на сесията ще бъде проведен и Бизнес-форум

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев и министърът на вътрешно-икономическите отношения на Сърбия и Черна гора Амир Нуркович ще открият Четвъртата сесия на Смесената българо-сръбскочерногорска комисия за икономическо сътрудничество. Сесията ще се проведе на 15 и 16 юни 2004 г. в Белград, Сърбия. В българската делегация, водена от вицепремиера Николай Василев, участват и заместник-министърът на транспорта и съобщенията Красимира Мартинова, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустойство Валери Николов, изпълнителният директор на ДП "Ръководство въздушно движение" Цветан Дилов, както и националният координатор на Пакта за стабилност в ЮИЕ Милен Керемедчиев.
По време на Сесията ще бъде направен анализ на икономическото сътрудничество между двете страни, ще бъдат обсъдени и предложения за активизирането и задълбочаването на икономическите и търговските отношения. Сред темите на дискусията ще бъдат и въпроси, свързани с транспорта и съобщенията, търговията, енергетиката, селското стопанство, научното-техническото сътрудничество и други.
В рамките на Четвъртата сесия на Смесената комисия ще бъде проведен и Бизнес-форум, на който ще бъдат обсъдени въпроси за обмяна на информация и сътрудничество между търговско-промишлените палати и практическото задълбочаване на деловите контакти между бизнеса в двете страни.
На 15 юни вицепремиерът Василев ще се срещне с министъра на търговията, туризма и услугите на Република Събрия Боян Димитриевич. По-късно през деня министър Николай Василев ще разговаря и с министър-председателя на Република Сърбия Воислав Кощуница. По време на срещите си министър Василев ще заяви нашата готовност да си сътрудничим със сръбската страна при изграждането и развитието на пътната и железопътната мрежа по протежението на Коридор №10, с оглед постигането на високи експлоатационни параметри. Ще потвърди и приоритетността за нашата страна на Общоевропейските транспортни коридори VІІ и Х, както и ще отправи предложение за поетапното либерализиране на транспорта. Ще бъде засегната и темата за модернизирането на съществуващите ГКПП-та и премахването на административните пречки пред свободното движение на хора и стоки.
На 16 юни 2004 г. вицепремиерът Василев ще се срещне с президента на Сърбия и Черна гора Светозар Марович. Ще се състои и тристранна среща между министър Василев, министъра на капиталовите инвестиции на република Сърбия Велимир Илич и министъра на корабоплаването и транспорта на Република Черна гора Андрия Ломпар. Същия ден министър Василев и министър Нуркович ще подпишат протокол от Четвъртата сесия на Смесената българо-сръбскочерногорска комисия за икономическо сътрудничество.
По време на посещението си Николай Василев ще изкаже благодарност на гражданите на Сърбия и Черна гора за неоценимата помощ при трагичния инцидент с българския автобус край р. Лим, при който загинаха 12 деца.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив