25 Април 2024, 11:27 Днес (4) | Вчера (12)

Вицепремиерът Лидия Шулева ще направи официално посещение в САЩ

01 Март 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

В делегацията са включени и представители на 17 водещи български фирми

Вицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева ще направи официално посещение в Съединените американски щати. В делегацията, придружаващата вицепремиера, участват заместник-министърът на икономиката Радослав Бозаджиев и представители на 17 водещи български фирми в областта на информационните технологии, производството на компоненти за автомобилната индустрия и отбранителната промишленост. В рамките на посещението са включени срещи с висши представители на американската държавна администрация и утвърдени американски компании в градовете Ню Йорк, Вашингтон и Детройт.
На 1 март министър Шулева и придружаващата я бизнес делегация ще се срещнат с американски IT компании. На специален форум в Ню Йорк “България – нова IT дестинация за американските фирми” вицепремиерът Лидия Шулева ще представи възможностите за инвестиции, партньорство и възлагане на поръчки в сектора на информационните и комуникационните технологии у нас. Българските IT фирми, сред които “Мусаласофт”, “Немечек”, “Бианор”, “Интерконсулт”, “Еском” и др. ще имат възможност за индивидуални срещи с американските си партньори.
В рамките на посещението вицепремиерът Лидия Шулева ще се срещне със секретаря по търговията на САЩ Доналд Евънс, с помощник държавния секретар по икономическите въпроси Алън Ларсън, ръководителя на Американската агенция за международно развитие Ендрю Нациос, президента на ОПИК Питър Уотсън. Предвидени са и разговори с вицепрезидента на Световната банка Шизео Катсу. Във Вашингтон министър Шулева ще участва още в инвестиционен форум за България, организиран от Търговската камара на САЩ.
В Детройт българската делегация ще проведе срещи с водещи американски компании в областта на автомобилната индустрия, сред които “Вистеон”, “Америкън Аксел”, Ей Еф Ел и др.
На 5 март ще се състои и среща с потенциални инвеститори в България в централата на Морган Стенли в Ню Йорк, на която министър Шулева ще представи политиката на българското правителство за подобряване на бизнес климата и привличане на инвестиции в страната.
Вицепремиерът Лидия Шулева се завръща в България на 7 март, неделя.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив