29 Септември 2024, 00:46 Днес (0) | Вчера (0)

Германия започва ратификация на българския Договор за присъединяване в средата на април

17 Февруари 2006 14:32 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

При положителен доклад на Еврокомисията за България през май процедурата вероятно ще завърши през есента

В средата на април в Германия ще започне процедурата по ратификация на Договора за присъединяване на България към Европейския съюз. Това стана ясно по време на работните срещи на министъра по европейските въпроси Меглена Кунева в Берлин, съобщиха днес от МВнР.
Очаква се при положителен доклад на Европейската Комисия за България през май, тази процедура да завърши през есента. Министър Кунева  представи по време на срещите си в Бундестага и Федералното Канцлерство детайлна информация за изпълнение на ангажиментите ни в процеса на присъединяването и особено в областите, определени като “критични”. Бе подчертано, че по отношение на застраховката”Гражданска отговорност”, интелектуалната собственост и административната част на регионалната политика, проблемите в голяма степен са решени. Представен бе и сериозния напредък в организацията на ветеринарния контрол и Разплащателната агенция. Меглена Кунева заяви по време на всички свои срещи желанието на българската страна да даде добри и силни аргументи за подготовката на страната пред общественото мнение в Германия. От страна на немските политици бе демонстрирана добронамереност и подкрепа за усилията на България по пътя й към пълноправно членство.
В Мюнхен, министър Кунева разговаря с близо 50 политици от фракцията на ХСС в Ландтага на Бавария, които проявиха интерес и задаваха въпроси за хода на съдебната реформа, борбата срещу корупцията, депутатския имунитет, чуждестранните инвестиции, развитието на туризма, опазването на околната среда, насърчаването на предприемачеството.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив