20 Април 2024, 17:22 Днес (0) | Вчера (10)

Готова е законодателната програма на Министерския съвет за второто полугодие на 2004 година

01 Юли 2004 13:41 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Ще бъдат приети 76 законопроекта и промени в съществуващи закони

Законодателната програма на Министерския съвет за второто полугодие на 2004 г. предвижда до края на годината да бъдат приети 76 законопроекта и промени в съществуващи закони.
Очаква се вицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева да внесе законопроекти за икономическото развитие на страната, за защита на потребителите, за акредитацията и др.
Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев ще предложи за разглеждане от правителството законопроект за високотехнологичните паркове в областта на информационните и комуникационните технологии.
Вицепремиерът Пламен Панайотов, заедно с министрите на правосъдието и на вътрешните работи, ще внесат законопроект за специалните разузнавателни средства, както и предложение за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс. Вицепремиерът и министър Станков ще предложат още законопроекти за Административно процесуалния кодекс, както и промени в Наказателния и в Гражданско-процесуалния кодекс.
Министърът на вътрешните работи Георги Петканов ще внесе законопроект за доброволните формирования, създадени за подпомагане на органите на местната власт и на МВР. Министърът на отбраната Николай Свинаров ще предложи проект на закон за управление на кризи, както и промени в Закона за българските документи за самоличност и т.н.
През октомври, както е по традиция, правителството ще разгледа внесените от министъра на финансите Милен Велчев законопроекти за държавния бюджет на Република България за 2005 г., както и изменения и допълнения в законите за акцизите, местните данъци и такси. През следващите месеци министърът на финансите ще предложи за одобрение от Министерския съвет и законопроектите за безмитната търговия, за държавния вътрешно-финансов контрол, за фискалните устройства, за облагане доходите на физическите лица, Кодекс за застраховането и други.
Законопроект за пещерите ще подготви министърът на околната среда и водите Долорес Арсенова. Програмата на екоминистерството предвижда и предложение за промени в закона за биологичното разнообразие.
Министърът на земеделието и горите Мехмед Дикме ще внесе законопроект за ветеринарномедицинската дейност. Ще бъдат разгледани и предложенията за изменения и допълнения на законите за подпомагане на земеделските производители, за регистрацията и контрола на земеделската и горската техника, както и промени в Закона за закрила на новите сортове растения и породи животни.
Министърът на здравеопазването Славчо Богоев ще предложи изменения и допълнения в Закона за здравно осигуряване, а министърът на труда и социалната политика Христина Христова ще внесе проект на закон за изменение и допълнение в Кодекса за социалното осигуряване, в Закона за здравословните и безопасните условия на труд, в Закона за социално подпомагане и други.
Законопроекти за Черноморското крайбрежие, за децентрализацията и за геодезията и картографията са част от програмата на министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски. Той ще предложи и изменения и допълнения в Закона за концесиите.
Министър Филиз Хюсменова ще предложи изменения и допълнения в Закона за българите, живеещи извън България, а министърът на държавната администрация Димитър Калчев ще подготви промени в Закона за административното обслужване на физическите и юридическите лица.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив