25 Април 2024, 09:57 Днес (1) | Вчера (12)

"ДЗИ Общо застраховане" и "Алианц България живот" за поредна година получиха признание2

15 Май 2015 12:01 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Калин Димитров
A+ A-
Последна редакция: 15 май 2015, 12:15

"Армеец" бе посочено за най-динамично развиващо се дружество

Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване връчиха традиционните годишни награди за най-добра компания в застраховането и пенсионното осигуряване.

Церемонията по връчването на наградите се проведе снощи в столичния хотел "Кемпински хотел Маринела".

За пета поредна година общозастрахователно дружество на ДЗИ бе отличено като най-доброто в категорията "Застраховател на годината в общото застраховане”. Наградата бе връчена от председателя на УС на АБЗ Данчо Данчев.

За седма поредна година животозастрахователната компания на "Алианц България” стана призьор в категорията "Застраховател на годината в животозастраховането”. Всъщност, от учредяването на наградата единственият победител в тази категория е българо-немското животозастрахователно дружество. Призът бе връчен от зам.-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление "Застрахователен надзор” – Ралица Агайн.

За "Най-динамично развиващо се застрахователно дружество” заслужено наградата получи Румен Георгиев, главен изпълнителен директор на "Армеец".

Специалната персонална награда на фондация "Гаврийски" за цялостен принос в развитието на българското застраховане беше връчена на изпълнителния директор на "Армеец" Цветанка Крумова.

В сектора на пенсионното осигуряване също бяха раздадени три основни приза.

ПОК "Доверие" бе отличена за най-добро пенсионноосигурително дружество в управлението на допълнителното задължително пенсионно осигуряване.

Най-добро в управлението на доброволното пенсионно осигуряване, според журито, през миналата година е бил ПОД "Алианц България" АД.

Наградата за най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество отиде при ПОД "Пенсионноосигурителен институт".

Сред критериите, по които са определени първенците в сферата на пенсионното осигуряване, има и такива за среден размер на средствата на едно лице в индивидуалните партиди, за изменение на средствата в тях и съотношение между разходите по управление на активи към приходите.

За цялостен принос в развитието на българското осигуряване бе наградена София Христова, главен изпълнителен директор на ПОД "Алианц България". Специалната награда за особен принос в развитието на посредничеството в застраховането получи Николай Здравков от "Ай енд Джи Иншурънс Брокерс". Специалната награда за дългогодишното участие и безспорен принос в българското застраховане беше връчена от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов на Господин Стоянов от "Алианц".

Наградите "Най-добър застраховател на годината” и "Най-добра пенсионна компания" на ВУЗФ, АБЗ, БАДДПО и фондация "Гаврийски” се връчват за седма поредна година.

За поредна година ИНСМАРКЕТ бе медия партньор на събитието.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив