01 Май 2024, 09:25 Днес (0) | Вчера (13)

Демократите застраховат FleetCenter, където се провежда конгресът им

27 Юли 2004 07:59 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

В навечерието на партийните конгреси в САЩ расте интересът към застраховане срещу атентати

Застрахователни брокери в Ню Йорк и Бостън отбелязват известен бум в сектора, заради засилващите се страхове от възможни терористични актове по време на провеждането на конгресите на Демократичната и Републиканската партии, коментира The Washigton Post.
Брокери коментират, че се увеличава броят на собствениците на недвижими имоти, които плащат за полици, покриващи щети от атентати, като този тип застраховане става все по.популярно в САЩ заради държавните гаранции.
Предстоящият конгрес на демократите в Бостън и на републиканците в Ню Йорк позволява на застрахователите по-лесно да убедят клиентите си в необходимостта от такава застраховка, като често я предлагат в комплект с други полици.
От 25 клиенти на застрахователя, които имат недвижима собственост, надвишаваща $25 млн. близо до FleetCenter (сградата, където днес се откри конгресът на демократите. Форумът ще продължи до 29 юли.), 17 вече са платила застрахователна полица.
Комитетът по организацията на форума също е застраховал сградата.
Вестникът коментира, че от ноември 2002 година, когато беше приет закон за застраховането срещу тероризъм (Terrorism Risk Insurance Act) тези полици стават особено атрактивни.
Днес официално беше издигната кандидатурата на сенатора Джон Кери за кандидат на демократите на президентските избори в САЩ през ноември.
Конгресът ще продължи до четвъртък, когато Кери ще изнесе реч, в която се очаква да обяви, че приема номинацията. Конгресът на демократите в Бостън е форумът с най-много делегати в историята на подобен род събития- 4 339 души. Ако броят им е пропорционален на гласоподавателите, е логично цифрата да се увеличава едновременно с населението.
Мандатът е даден на делегатите от привърженици на демократическата линия и от самата партия.
Процедурите варират за различните щати. В сряда те ще гласуват, за да изберат официално своя кандидат за президентските избори. Специален комитет ще изработи платформата на кандидата. Конгресът е повод на симпатизантите да се срещнат със звездите на своята партия. Семейство Клинтън вече са в града и ще говорят тази вечер пред делегатите.
Звездата на утрешната вечер ще бъде съпругата на кандидата Тереза Хайнц. В сряда- Елизабет и Джон Едуардс също ще се изкажат. А в четвъртък вечерта е кулминацията с речта на самия Джон Кери.
Конгресът е нескончаемо редуване на закуски, обеди и приеми, по време на които делегатите получават компенсация за месеците работа на тъмно. През тази седмица традицията повелява съперникът да спазва дистанция и да не разпространява враждебни послания.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 30 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2877
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив