20 Април 2024, 09:11 Днес (0) | Вчера (10)

"Дженерали Животозастраховане" прехвърли част от портфейла си на ЖЗК "Съгласие"

15 Март 2016 15:57 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 15 март 2016, 16:17
thinkstockphotos.com

Другата част се прехвърля на общозастрахователната компания на групата "Дженерали"

"Дженерали Животозастраховане" АД обяви, че прехвърля част от портфейла си на ЖЗК "Съгласие" ЕАД, а друга част – на общозастрахователната компания на групата, тоест на "Дженерали Застраховане" АД. Информация за това бе публикувана на сайтовете на двете застрахователни дружества.

Към "Съгласие" са прехвърлени портфейлите от индивидуални застрахователни договори и групови застраховки по продуктите "Застраховка за преживяване на определен срок" и групова застраховка на кредитополучател.

Към общозастрахователната компания на "Дженерали" са прехвърлени портфейлите от групови застраховки (с изключение на застраховките по продуктите "Застраховка за преживяване на определен срок" и Групова застраховка на кредитополучател).

Решението е във връзка с доброволно прекратяване на животозастрахователя, за което Комисията за финансов надзор издаде разрешение на 29.02.2016 г. Решението на групата "Дженерали" да преустанови животозастрахователната дейност у нас бе обявено официално при обединението на "Дженерали" и "Виктория", когато главният изпълнителен директор Данчо Данчев посочи, че стратегията на новата компания е изцяло свързана с общото застраховане.

Прехвърлянето в ЖЗК "Съгласие" ЕАД е осъществено въз основа на Договор за прехвърляне на застрахователен портфейл, сключен на 03.12.2015 г. между "Дженерали Животозастраховане" АД и ЖЗК "Съгласие" ЕАД и разрешение на КФН № 122-ЖЗ/ 29.02.2016 г.

Считано от 29.02.2016 г., всички имуществени права, задължения и отговорности по сключените с "Дженерали Животозастраховане" АД застрахователни договори, предмет на този договор, преминават върху ЖЗК "Съгласие" ЕАД.

От 01.03.2016 година "Съгласие" стартира цялостното обслужване на застрахователните договори  на  "Дженерали Животозастраховане" по всички видове застраховки, предмет на прехвърлянето.

От "Дженерали" уверяват, че застраховките на клиентите се прехвърлят при условията и сроковете, при които са сключени и без никакви промени по тях. Всякакви изменения в условията на тези договори могат да бъдат правени само със съгласие на застрахованите. Прехвърлянето не засяга по никакъв начин правата по прехвърлените застрахователни договори, включително и възможността да предявявате претенции по тях.
По договори, прехвърлени към общозастрахователното дружество на "Дженерали", застрахователните претенции ще се уреждат занапред от "Дженерали Застраховане" АД. Ако клиент има заведена и висяща претенция към "Дженерали Животозастраховане", тя ще бъде решена от общозастрахователното дружество в групата.

От  ЖЗК "Съгласие" ЕАД съобщиха, че всички застрахователни договори, прехвърлени при тях, запазват условията, при които са сключени.

Клиентите имат право да прекратят предсрочно сключените застрахователни договори в срок до 60 дни от датата на публикуване на съобщението на сайтовете на двете дружества.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив