24 Май 2024, 10:36 Днес (1) | Вчера (10)

Държавните жилища ще се оценяват отново

16 Март 2004 в-к "Дневник" по статията работи:
A+ A-

Всички, купили жилища от фонда на Министерския съвет в нарушение на закона, с изключение на депутата Гадар Хачикян, са се съгласили да ги доплатят до пазарната цена, съобщи говорителят на правителството Димитър Цонев.

 Хачикян обяви, че ще върне имота, въпреки че не била нарушила закона. Според заповед на премиера Симеон Сакскобургготски от петък всички сделки ще се предоговорят.

Цонев обясни, че областният управител на София Росен Владимиров трябва да назначи нови оценки на жилищата на министъра на държавната администрация Димитър Калчев, бившия министър Неждет Моллов, директора на пресслужбата на кабинета Цветелина Узунова, главния секретар на правителството Севдалин Мавров, шефа на финансовия отдел Полина Иванова и експерта Рада Паунова. Възможно е, след като оценките станат готови, някой да се откаже от апартамента, защото сумата, която трябва да доплати, не е по възможностите му, каза Цонев. Той обясни, че има вероятност в случаи като този на Калчев и Моллов, които според доклада на комисията "Тачева" са платили по справедливи цени, да се доплатят малки суми.

Според заповедта на премиера всяка сделка за продажба и замяна на жилища ще се разглежда индивидуално, а чиновниците, които са нарушили служебните си задължения, ще бъдат наказани дисциплинарно. Първоначалното предложение на комисията, която провери сделките, беше те да бъдат развалени по съдебен път. Докладът не задължава премиера и той сам решава какви мерки да предприеме, каза Цонев. Още в петък той подчерта, че с тези мерки и поетата вече морална отговорност от служителите въпросът с жилищата трябва да се счита за приключен.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 23 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8059
GBP 2.4796 2.4887 2.2965
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив