30 Април 2024, 12:30 Днес (5) | Вчера (10)

"Евроинс" придобива застрахователния портфейл на "Кю Би И" в България и Румъния

03 Декември 2013 17:20 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 3 декември 2013, 17:27
Getty Images

Румяна Бетова става изпълнителен директор в Евроинс

Международната застрахователна група "Кю Би И” официално съобщи за подписано днес споразумение с "Евроинс Иншурънс Груп" (Евроинс) за прехвърляне на застрахователния бизнес в България и Румъния.

Сключените застрахователни полици на "Кю Би И” на тези пазари ще бъдат прехвърлени към "Евроинс” АД след получаване на съответните регулаторни одобрения.

"Кю Би И” в България и Румъния предлага основно застраховки Имущество и Отговорности. Компанията в България също е лидер в Туристическите застраховки.

"Кю Би И” ще продължи да подкрепя българския и румънския застрахователен пазар, като предоставя презастраховане на клиентите на "Евроинс” АД. Двете компании ще работят съвместно с цел да осигурят плавно прехвърляне на бизнеса, се казва в съобщението.

По повод сделката, главният изпълнителен директор на "Кю Би И” Европейски Операции Ричард Прайс посочи, че решението за прехвърляне на застрахователния бизнес в България и Румъния е в резултат на стратегически пазарен анализ. "Споразумението ни с "Евроинс” АД, един от водещите застрахователи и на двата пазара, е гаранция, че както брокерите, така и нашите клиенти ще запазят директния си достъп до местен застраховател. Също така, на нашите служители ще бъдат предоставени нови възможности за кариерно развитие с присъединяването им към екипа на "Евроинс” АД."

Кирил Бошов, Председател на Съвета на директорите на "Евроинс Иншурънс Груп", коментира че придобиването на застрахователният портфейл на "Кю Би И” е в съответствие със стратегията на застрахователната група за засилване на доминиращата позиция на регионален пазарен лидер. "В резултат на сделката, "Евроинс” АД ще увеличи дела на немоторни застрахователни продукти в своят портфейл и чрез добре развитата си клонова мрежа ще може да предоставя една пълна гама застрахователни продукти към все по-широк кръг от клиенти. Радваме се и че Управителят на "Кю БИ И” – клон София - Румяна Бетова ще се присъедини към екипа на "Евроинс” АД като Изпълнителен директор."

"Кю Би И" Иншурънс Груп притежава кредитен рейтинг Standard & Poor’s А+ и е един от водещите в света международни застрахователи и презастрахователи с дейност във всички ключови пазари и с над 16 000 души персонал. Акциите на компанията се търгуват на Австралийската фондова борса. За годината, приключваща на 31 декември 2012, брутният премиен приход на Кю Би И е в размер на 18.4 млрд.щ. долара.

"Евроинс Иншурънс Груп" има около 7% пазарен дял в България, Румъния и Македония и персонал от над 1100 служители.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 29 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8254
GBP 2.4796 2.4887 2.2837
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив