30 Април 2024, 14:01 Днес (6) | Вчера (10)

"Евроинс" разширява дейността си на румънския пазар

23 Ноември 2023 11:54 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 23 ноември 2023, 11:21
Евроинс

Компанията ще се фокусира върху предоставянето на застрахователни услуги без Гражданска отговорност

"ЗД Евроинс" АД (Евроинс България) разширява дейността си на румънския пазар по силата на свободата на предоставяне на услуги (FoS) в ЕС. Компанията е оторизирана да извършва застрахователна дейност в Румъния от 2007 г. след уведомление от българската Комисия за финансов надзор до компетентния орган в страната. Евроинс оперира на българския пазар от две десетилетия и половина. През последните 15 години компанията развива дейността си и в други държави в Европа чрез свободата на предоставяне на услуги и установяване, в това число в Гърция (чрез клон), Полша, Нидерландия, Испания, Италия и Германия. Портфейлът на компанията включва над 70 продукта, които покриват 18 вида застраховки.
В Румъния Евроинс ще се фокусира върху предоставянето на широк спектър от застрахователни услуги без Гражданска отговорност. Портфейлът от застрахователни решения на компанията включва имущество, прекъсване на бизнеса, злополука, отговорности, гаранции, пътуване и туризъм и други продукти. Застрахователните услуги на дружеството са достъпни чрез широка мрежа от брокери и посредници. Евроинс също така развива система и канали за директни онлайн продажби, след като наскоро пусна изцяло обновения си сайт, който позволява на клиентите да сключват застраховки и сами да управляват портфейла си от разстояние и изцяло онлайн.

"Разрастването на дейността ни в Румъния е логично продължение на успешното ни международно развитие и амбицията ни да сме водещ застраховател в региона",  коментира Йоанна Цонева, председател на съвета на директорите на Евроинс България.
"Ангажираме се да предоставим ефективни застрахователни решения както за клиентите, така и за партньорите-брокери в Румъния", добави Даниела Николае-Пора, управител на Phoenix MGA Services S.R.L., местното подразделение на ЕИГ на румънския пазар, което ще съдейства на Евроинс с експертиза при оценяването на риска в процеса на застраховане.           

През 2022 г. Евроинс България записа близо 232 млн. евро брутен премиен приход, което е 32% ръст спрямо предходната година. Резултатът се дължеше на разрастване на бизнеса на чуждите пазари и постигнатия по-висок обем при немоторното застраховане.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 29 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8254
GBP 2.4796 2.4887 2.2837
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив