19 Април 2024, 02:20 Днес (0) | Вчера (11)

"Ей Ай Джи" прехвърли застрахователните си операции у нас на "Феърфакс"

22 Юни 2017 10:25 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 22 юни 2017, 09:36

В Източна Европа компанията на "Феърфакс" е "Колонад Иншурънс Ес Ей"

Американският застраховател "Ей Ай Джи" приключи продажбата на застрахователните операции на своя клон в България на "Колонад Иншурънс Ес Ей – клон България”. От този месец "Колонад Иншурънс Ес Ей – клон България" администрира от името на "Ей Ай Джи" действащите полици, сключени с "Ей Ай Джи". До момента на тяхното изтичане, покритието по полиците ще продължава да бъде предоставяно от "Ей Ай Джи". Условията за подновяване на изтичащите полици ще бъдат предлагани от "Колонад Иншурънс Ес Ей – клон България". "Ей Ай Джи" няма да прави предложения за подновяване, защото не продължава своята пряка застрахователна дейност в България. Като част от същата сделка, служителите на "Ей Ай Джи" също бяха прехвърлени в "Колонад Иншурънс Ес Ей - клон България".

През октомври 2016г. "Феърфакс" обяви стратегическото си партньорство с "Ей Ай Джи", включващо придобиването от "Феърфакс" на подразделенията на "Ей Ай Джи" в Аржентина, Чили, Колумбия, Уругвай, Венецуела, и Турция, както и придобиването на оперативните активи и правата за подновяване на застрахователните договори на "Ей Ай Джи" в България, Чехия, Унгария, Полша, Румъния и Словакия. Дългосрочното стратегическото партньорство между "Ей Ай Джи" и "Феърфакс" включва и обслужването на международните програми на "Ей Ай Джи" в посочените страни.

"Колонад Иншурънс Ес Ей" е дружество регистриранo в Люксембург и е собственост на "Феърфакс Файнаншъл Холдингс Лимитид" ("Феърфакс"), компания листвана на фондовата борса в Торонто. Чрез дъщерните си дружества холдингът сключва договори в областта на имущественото застраховане и застраховане на отговорности, както и презастрахователни договори в редица региони, в това число Канада, САЩ, Европа и Азия. През 2016 г. холдингът записва брутни премии в размер на 9,5 млрд. щ.д, разполага със собствен капитал в размер на 11.8 млрд. щ.д. и оперира с активи в размер на 43.2 млрд. щ.д. В българския сайт на компанията е записано, че фокусът на Fairfax e да развие дъщерното си дружество "Колонад Иншурънс Ес Ей" в застрахователна компания, предоставяща първокласно обслужване и иновативни застрахователни решения  на своите клиенти в страните от Централна и Източна Европа.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив