02 Май 2024, 10:11 Днес (3) | Вчера (0)

Емигранти оспорват Кошлуков за осигуровките

24 Март 2005 09:00 в-к "Дума" по статията работи:
A+ A-

Вестник "Парижки вести", инициатор на петицията против задължителното здравно осигуряване по гражданство, която се намира на адрес http://www.parisvesti.com/noi не е правила и не е получавала предложения за координация на подписката с партия "Новото време" и организациите "Сити клуб" и "БГ генерация"

Вестник "Парижки вести", инициатор на петицията против задължителното здравно осигуряване по гражданство, която се намира на адрес http://www.parisvesti.com/noi не е правила и не е получавала предложения за координация на подписката с партия "Новото време" и организациите "Сити клуб" и "БГ генерация". Това съобщиха за ДУМА от редакцията на електронното издание. Изявлението бе направено по повод твърдението на депутата -нововремец Емил Кошлуков в ефира на великотърновското радио "Фаворит", в което той заявява, че партия "Новото време" е координирала акция с лондонския "Сити клуб" и "BG генерация" (организацията на българите съответно в САЩ и Европа, б.а.) за отмяна на плащанията на задължителните здравни осигуровки от сънародниците ни в странство. В радиоинтервюто Кошлуков заявява категорично, че налогът за здраве на емигрантите ще бъде премахнат, а основание за такава промяна в Закона за здравното осигуряване ще даде подписка, която се събирала в момента след координация с нововремците.
Твърдението на г-н Кошлуков, че представяната от него политическа формация участва в координацията на такава подписка, не почива на никакви факти. Организаторите на подписката, която наброява 5200 гласа до този момент, протестират срещу опита да бъде използвано възмущението на нашите сънародници за извличане на политически дивиденти, категорични са от "Парижки вести". Освен, че не е информиран за източника на петицията, депутатът от "Новото време" явно не се е запознал със съдържанието й. Основното искане на петицията е да отпадне задължението за осигуряване при наличие на българско гражданство. Такава промяна не може да стане с "малък текст", а изисква сериозна преработка на Закона за здравното осигуряване. Внесената от "Новото време" поправка в края на 2004 г. е добър пример, че такъв "малък текст" може да причини големи вреди, убедени са колегите от българското издание, излизащо във Франция.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 01 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8248
GBP 2.4796 2.4887 2.2881
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив