28 Март 2024, 19:30 Днес (11) | Вчера (12)

“Ериксон” има намерение да започне разработка на софтуерни продукти в България

26 Февруари 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

“Ериксон” има намерение да започне разработка на софтуерни продукти в България, които да бъдат използвани в технологиите за широколентов достъп до телекомуникационни услуги

“Ериксон” има намерение да започне разработка на софтуерни продукти в България, които да бъдат използвани в технологиите за широколентов достъп до телекомуникационни услуги. Това са системи, които позволяват достигането на високи скорости за крайния потребител и предоставят услуги, като Интернет, видео, телеконференции, частни виртуални мрежи и др.

Това съобщи вицепремиерът Николай Василев след разговорите си с президента на “Ериксон АВ” Карл-Хенрик Сванберг и с президента на компанията за Югоизточна Европа Бил Зико. Срещата се проведе вчера в рамките на Световния 3GSM форум, който се провежда от 23 до 26 февруари 2004 г. в град Кан, Франция.

Министър Василев информира президента на “Ериксон” за възможностите и предимствата на нашата страна като място за чуждестранни инвестиции в областта на телекомуникациите, софтуерната индустрия и информационните технологии.

Вицепремиерът Василев представи политиката на Министерството на транспорта и съобщенията в областта на далекосъобщенията. Министър Василев запозна представителите на “Ериксон” с приключването на сделката за продажба на 65% от БТК, с развитието на телекомуникационния пазар и за намерението ни да въведем мобилни комуникации от трето поколение.

Карл-Хенрик Сванберг прояви интерес към състоянието на чуждоезиковото обучение у нас и нивото на инженерните, математическите и компютърните науки.

Министър Николай Василев покани президента на “Ериксон” да посети нашата страна през тази година.

Вицепремиерът Николай Василев, заместник-министърът Неделчо Неделчев, изпълнителният директор на Агенцията за чуждестранни инвестиции Павел Езекиев и изпълнителният директор на БТК Бойко Димитрачков взеха участие в Световния 3GSM форум.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив