10 Октомври 2024, 23:29 Днес (2) | Вчера (3)

Започна работа Център за информация и услуги за трудовото законодателство

08 Март 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Центърът е към Министерството на труда и социалната политика

Днес започна работа Центърът за информация и услуги на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" към Министерството на труда и социалната политика.
Центърът ще работи на принципа "Обслужване на едно гише" и ще предоставя информация и консултации в областта на контрола по спазване на трудовото законодателство, на Закона за насърчаване на заетостта и на Закона за държавния служител. На "едното гише" гражданите ще могат да подават молби, жалби и сигнали, свързани с нарушения на Кодекса на труда, Закона за здравословни и безопасни условия на труд, Закона за насърчаване на заетостта и Закона за държавния служител.
В Центъра ще се извършва регистрация на Колективните трудови договори с браншови и отраслови характер и ще се дават консултации по прилагането и спазването на нормативните актове в областта на трудовото законодателство.
Гражданите ще могат да отправят своите въпроси и запитвания директно на "горещия телефон" на Центъра и по електронната поща.
Създаването на Центъра за информация и услуги на Главната инспекция по труда е резултат от политиката на Правителството за реформа и създаване на ефективна държавна администрация и е вторият реализиран пилотен проект на Министерството на труда и социалната политика, осъществяван с подкрепата на Министерството за международно развитие на Великобритания и консултантската компания KPMG.
Осигурена е достъпна обществена среда за хора с увреждания.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 10 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7850
GBP 2.4796 2.4887 2.3356
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив