04 Май 2024, 05:45 Днес (0) | Вчера (0)

И Wachovia си взе бивш топ-мениджър на Marsh

15 Юни 2005 14:47 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Бившето ръководство на Marsh & McLennan Cos. Inc. масово се изнесе към конкурентни компании след като главната прокуратура на Ню Йорк започна разследване на дейността на брокера

Американският застрахователен брокер Wachovia Insurance Services Inc. назначи бившия изпълнителен директор на разтърсвания от скандали по-голям конкурент - Marsh Inc. - William M. Choate за директор на мениджмънта, предаде BI Daily News.
Choate ще изпълнява и длъжността старши вицепрезидент на Wachovia Corp. - подразделение на Wachovia Insurance Services Inc.
Wachovia е 11-ти по активи застрахователен брокер за 2004 година в САЩ, като нищо чудно компанията да се придвижи напред в класацията, след като през април придоби по-малката брокерска компания Palmer & Cay Inc.
Трима от ветераните в бранша, които напуснаха водещия застрахователен брокер в света - Marsh & McLennan Cos. Inc., след като главната прокуратура на Ню Йорк започна разследване на дейността му, стартираха бизнес с над $300 млн., в новата компания, която регистрираха на пазара на застрахователното посредничество преди два месеца - Integro Ltd.
Мениджърите са обединени в начинанието от бившия си колега - бивш президент на Marsh & McLennan - Робърт Клемънтс, който впоследствие беше един от създателите на базираната на Бермудските острови ACE Ltd., впоследствие работил за XL Capital Ltd., Mid-Ocean Reinsurance Ltd., а за последно шеф на Arch Capital Group Ltd., който вече е президент на новата компания.
Съдружници на Клемънтсд в новата компания ще са Петър Ф. Гарви, който миналия месец напусна поста съпрезидент на Marsh и шефът на операциите в брокера до миналия ноември, когато разследването на Елиът Спитцър навлезе в решаваща фаза - Роджър Е. Егън.
Компанията съобщи в края на миналата седмица, че назначава още петима свои колеги. Новоназначените дългогодишни служители на Marsh & McLennan, които започват работа в новата компания са - Франк Гундерсен, бивш шеф на офиса в Ню Йорк, който ще заеме поста директор на мениджмънта.
Джефри Уингейт - бивш шеф на продажбите в Ню Йорк. Александра Литълджон, Марк Куни и Брус Сколин са другите мениджъри, които се присъединяват към екипа.
Integro Ltd. предлага пълен пакет от застрахователни услуги и засега вече има офиси в Ню Йорк и Сан Франциско.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив