23 Април 2024, 11:49 Днес (4) | Вчера (13)

"Изиджет" пуска програма за лоялни клиенти

13 Ноември 2015 13:21 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 13 ноември 2015, 13:20
Под лиценза на creativecommons

Британската нискобюджетна авиокомпания "Изиджет" (easyJet) обяви, че подобно на традиционните големи превозвачи пуска програма за лоялни клиенти, която им носи различни бонуси

Flight Club ще насърчава лоялността на клиентите към авиокомпанията, която е нараснала значително през последните 5 години, посочват от превозвача. Освен че са лоялни, постоянните пътници резервират два пъти повече полети на година спрямо новите клиенти, така че общият дял на регулярно пътуващите е дори по-висок.

През 2015 г. 74% от пътниците на "Изиджет" са избрали да летят с нея отново, като това се равнява на над 50 милиона души, спрямо 34 милиона през 2010 година. В 18-месечните тестове на програмата Flight Club са участвали около 15 хил. потребители, които са получили по-голяма гъвкавост по отношение на промените в резервациите, т.нар. "ценово обещание" и отделен екип за обслужване на клиенти. 

Компанията очаква стотици хиляди пътници да се класират за Flight Club програмата въз основа на критерии, които съответстват на нейните най-често пътуващи клиенти и на най-лоялните сред тях. Видовете пътнически групи, които ще се възползват от нея, са тези, които пътуват често с авиокомпанията, независимите бизнес пасажери, собствениците на втори дом, хората с лични взаимоотношения на дълги разстояния и тези, които имат семейства или приятели, живеещи на други места в Европа. 

Програмата ще бъде въведена в цяла европейска мрежа на авиокомпанията от началото на 2016 г. Пътниците ще бъдат поканени да се присъединят към нея, ако отговарят на критерии, свързани с направени резервации и извършени пътуванията (20 или повече полети), както и със заплащането на определени суми за 12-месечен период. Членовете й ще получават редица ползи и функции, включващи:

Безплатни промени на полетите – членовете ще могат да правят неограничени промени без заплащане на административна такса.

Безплатни промени на имената – до 5 промени на година напълно безплатно. 

Ценово обещание – компанията обещава, че пътниците ще получават винаги най-добрите ценови тарифи. Ако в редки случаи намерят на easyJet.com същия полет по-ниска цена, те ще получат разликата, включена в цената на следващ техен полет.  

Предварителна информация и специални оферти  - членовете на програмата ще бъдат първите, които знаят какво предстои, така че ще получават предварителна информация за нови маршрути и специални оферти. 

Отделен екип за обслужване на клиенти – за информация за всички тези предимства

Схемата за лоялност ще бъде активирана паралелно с вече действащата програма на компанията - Plus, която действа от 2008 г. и позволява на пътниците безплатен избор на места в самолета, отделно гише за оставяне на багажа и приоритетно качване на борда.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив