04 Май 2024, 01:14 Днес (0) | Вчера (0)

Индия прати в затвора четирима застрахователи за реклама на Осама бин Ладен

22 Юли 2005 14:13 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Индийски съд изпрати в затвора четирима служители на застрахователна кампания за “подмолна противодържавна дейност”, след като те са си позволили да възхваляват и рекламират Осама бил Ладен по време на кампания по продажба на полици, съобщи полицията в четвъртък

Кампанията, за повишаване на продажбите, организирана от четиримата служители, на която е трябвало да присъстват брокерите на компанията е била наречена “Мисия Джихад”. Към брокерите са се обръщали с думите “Скъпи терористи” и продаването на застраховки живот е било сравнявано с убийството на хора, пише вестник Times of India, цитиран от Reuters.
Плакатите бяха използвани на среща на агенти по продажби към застрахователна компания ICICI Prudential Insurance Company в индийския град Канпур.
“Убий 10, вземи марковата тениска и бъди най-добрият терорист на групата”, е посланието към брокерите, написано на плакати и други рекламни материали, информира вестникът.
“Джихад започва от 18-20 юли”, пише на плаката, съобщаващ за начало на продажбената кампания.
В изявление компанията отбеляза, че лозунгът е бил за вътрешна кампания, насочена към нейния екип в Канпур, а не към обществеността.
 “Компанията осъжда избора на рекламното послание и искрено съжалява, ако нечии чувства са били наранени”, се казва още в изявлението с допълнение, че е започнала разследване.
Полицията в Канпур съобщи, че общо петима служители, сред които управителят на филиала са били арестувани във вторник и са обвинени в подмолна противодържавна дейност.
“Видяхме плакатите и решихме да действаме и да ги задържим за подмолна противодържавна дейност”, заяви полицаят Р. К. Парашер пред Reuters.
Съдът в Канпур в сряда изпрати петимата задържани в затвора с думите, че индийското правителство е признало Бин Ладен за терорист и че мотото на продажбите в компанията го възхвалява.
Не е ясно за колко време задържаните трябва да останат в затвора, но те имат право да обжалват пред по-висока съдебна инстанция.
Компанията е joint venture на втората най-голяма банка в Индия ICICI Bank Ltd и втората по активи публична британска застрахователна компания - Prudential Plc.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив