06 Май 2024, 14:13 Днес (0) | Вчера (1)

Магистрала Тракия дадена "по тъмно" в петък

21 Февруари 2005 09:00 в-к "Пари" по статията работи:
A+ A-

Договорът с българо-португалското дружество вероятно ще бъде прекратен от парламента

Министърът на регионалното развитие Валентин Церовски е подписал концесионния договор за магистралната отсечка от Калотина до Бургас в късния следобед на 18 февруари, съобщиха за в. ПАРИ източници от ведомството. Експерти от МРРБ коментираха, че договорът с българо-португалското дружество Магистрала Тракия най-вероятно ще бъде прекратен от Народното събрание заради искането на създадената анкетна комисия, която трябва да проверява целесъобразността на правителственото решение. Източниците на в. ПАРИ твърдят, че последните два дни от работната седмица - четвъртък и петък, експертите в работната група, чийто председател е шефът на кабинета на министър Церовски Калин Рогачев, са работили денонощно за последни уточнения по документа.
Причината да се бърза с парафиране на договора са бъдещите смени в кабинета, твърдят запознати от ведомството. Най-спряганото име сред служителите на регионалното ведомство като бъдещ министър е на депутата от Новото време Мирослав Севлиевски. Председателят на сформираната анкетна комисия в парламента Йордан Мирчев също в петък даде рамо за финализирането на преговорите. Той целенасочено е бойкотирал първото заседание на анкетната комисия в парламента, която трябва да разглежда целесъобразността на правителственото решение за магистралата, като не е уведомил народните представители за заседанието и сам не се е явил на него, съобщиха членове на комисията.
Според депутатите от десницата опитът да се провали заседанието е заради внесеното искане да се спре процедурата до окончателното произнасяне на парламента. Опитът за бойкот все още е с неясен резултат, коментираха eксперти. Общо 5 народни избраници от десницата и левицата се явиха за първото заседание и подписаха документ, с който поискаха да се спре процедурата. Документът е внесен още същия ден в деловодството на Народното събрание, а стремежът на депутатите е той да влезе в дневния ред на парламента в сряда.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив