18 Май 2024, 14:50 Днес (0) | Вчера (11)

Мадяр Телеком приключи сделката за придобиване на Орбител

03 Февруари 2006 14:45 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Председател на новия борд на директорите на Орбител е унгарецът Тамаш Морвай

Водещата унгарска телекомуникационна компания Мадяр Телеком днес приключи сделката за придобиване на българския телеком от ново поколение Орбител. С това Орбител стана част от най-голямата европейска телекомуникационна група - Дойче Телеком.На 28 ноември 2005 г. унгарската компания подписа споразумение за покупка на 100 % от акциите на Орбител на стойност 8 млн. евро. Финансовото приключване на сделката е факт, след като бяха получени необходимите разрешения от българските институции – Комисията за регулиране на съобщенията и Комисията за защита на конкуренцията.В процеса на придобиване на Орбител, общо събрание на акционерите избра нов борд на директорите, който отговаря на новата структура на собствеността. В новия състав на борда на директорите на българската компания бяха избрани предложените от Мадяр Телеком:

Тамаш Морвай, директор „Сливания и придобивания”, Мадяр Телеком
Балаж Аблонц, директор „Продажби ключови партньори”, Мадяр Телеком
Виктор Францес, изпълнителен директор, Орбител
Николай Горчилов, изпълнителен директор, Орбител
Даниел Сас, финансов директор, T-Онлайн Унгария

Председател на новия борд на директорите на Орбител е Тамаш Морвай.

Бордът посочи Виктор Францес и Николай Горчилов за позициите на изпълнителни директори на Орбител, които ще имат водещата роля в управлението на компанията. “През месец август 2004 година Мадяр Телеком обяви интереса си към стойностни придобивания на компании в региона на Югоизточна Европа. Сделката за Орбител е важна стъпка, с която навлизаме на бързоразвиващия се български пазар”, каза Тамаш Морвай по повод финализирането на сделката. “Чрез Орбител планираме да предложим на нашите бизнес клиенти нови услуги за глас и данни, базирани на широколентови технологии от ново поколение. Вярваме, че предстоящото присъединяване на България към Европейския съюз отваря пазара за по-качествени и по-евтини фиксирани и мобилни услуги за масовия потребител”, добави още той.


Мадяр Телеком е основният телекомуникационен оператор в Унгария. Компанията предоставя широк спектър от услуги, включително телефония, пренос на данни, услуги с добавена стойност и чрез своите дъщерни компании е най-големият унгарски мобилен оператор и интернет доставчик. Мадяр телеком е обособена през 1991 (под името Матав) и приватизирана през 1993 г. Мадяр телеком стартира предлагане на акции на национални и международни борси, представени в Будапеща и Ню Йорк през 1997 г. Основен акционер в Мадяр Телеком (59.49%) е МадярКом, 100% собственост на Дойче телеком, 40.51% от акциите на компанията се търгуват публично.

Орбител е телекомуникационен оператор от ново поколение с национални лицензии за глас и данни.  Орбител предлага интегрирани комуникационни решения за телефония, високоскоростен интернет и виртуални частни мрежи (VPN) в над 35 града.  Осигуряваме пълен набор от услуги с добавена стойност - хостинг на сайтове, регистрация на домейни, корпоративна електронна поща и професионални консултации. Мрежата от ново поколение на Орбител има директни връзки с всички български телекоми както и с повече от 15 водещи международни оператори като Deutsche Telekom,  AT&T,  France Telecom, OTE and Telecom Italia. Орбител въведе първата в Югоизточна Европа телекомуникационна платформа от ново поколение. Следвайки своята визия, компанията внедри софтсуич-базирана технология за интеграция на глас, данни и видео, доказана в оператори като France Telecom, Telefonica Deutschland, FastWeb и Tiscali. За осма поредна година Орбител запазва тенденцията на нарастване на приходите. През 2004 г. компанията привлече 9,3 милоона евро приходи, генерира печалба от 1,1 милиона лева с екип от 133 служители.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив