14 Октомври 2024, 23:24 Днес (3) | Вчера (0)

Милен Велчев представи успешната финансова политика на България на инвестиционен форум в Канада

10 Юни 2004 15:01 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Представянето на България премина под мотото "Ролята на паричните, банкови и фискални политики за насърчаване на бизнес-средата"

Министърът на финансите Милен Велчев представи на международен инвестиционен форум в Монреал, Канада българския опит в областта на финансовата стабилизация. Форумът се проведе на 9 юни 2004 г. и беше посветен на възможностите за развиване на бизнес в страни в преход.
Представянето на България беше наред с това на Русия и Китай и премина под мотото "Ролята на паричните, банкови и фискални политики за насърчаване на бизнес-средата". Министър Велчев презентира в самото начало на форума заедно с председателя на руската централна банка Сергей Игнатиев и заместник-гуверньора на централната банка на Китай Су Нинг.
В програмата на Милен Велчев бяха включени двустранни срещи с водещи канадски инвестиционни компании, както и двустранна среща с първия заместник гуверньор на Bank of Canada Пол Дженкинс.
Милен Велчев и председателят на Агенцията на чуждестранни инвестиции Павел Езекиев се срещнаха и с главния изпълнителен директор на една от най-големите канадски инвестиционни компании Жак Ламар, както и с Хенри-Пол Русе, главен изпълнителен директор на най-голямата финансова и инвестиционна компания в Квебек.
Следобедната сесия на международния инвестиционен форум беше посветена на икономиките в преход и българската делегация получи възможност да представи условията за бизнес у нас, наред с говорители като Жан Люмиер, президент на Европейската банка за възстановяване ни развитие.
В представянето си министър Велчев изтъкна, че сред най-важните факти за българската икономика са седемте последователни години на стабилен икономически растеж, както и стабилната фискална политика. Милен Велчев подчерта, че у нас има силна и добре оперираща банкова система, намаляващ бюджетен дефицит и последователна политика за намаляване на данъчната тежест.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 14 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7881
GBP 2.4796 2.4887 2.3365
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив