15 Май 2024, 14:17 Днес (7) | Вчера (11)

Министерството на транспорта и съобщенията ще бъде домакин на кръгла маса

03 Ноември 2004 09:05 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Основните дискутирани темище бъдат в областта на транспорта, информационните технологии, строителството и недвижимите имоти

Днес започва вторият ден от официалната работа на Икономическия форум за Югоизточна Европа, който се провежда за шеста поредна година в София. Основните теми, които ще бъдат дискутирани в рамките на днешния ден, са в областта на транспорта, информационните технологии, строителството и недвижимите имоти.
Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията на България Николай Василев ще е домакин на Пленарна сесия на тема “Възможности за инвестиции в транспортния сектор на Югоизточна Европа”. В нея основни говорители ще бъдат министри на транспорта и съобщенията на  Албания, Македония, Гърция и Сърбия, както и официални представители на тези институции от Словения и Румъния. Очаква се участие в дискусията да вземе и Бърнард Сноа, председател на Работна група II към Пакта за стабилност за Югоизточна Европа. По повод събитието Николай Василев ще даде и официален обяд, който ще се състои в хотел “Хилтън”.
 В програмата е предвидено и обучение относно ролята на общините в привличането на инвестиции, което ще бъде проведено от Българската агенция за инвестиции.
В рамките на същия ден агенциите за недвижими имоти “Явлена” и “Киров” ще бъдат домакин на дискусии, свързани с навлизането на чуждестранни купувачи на недвижими имоти  в региона. Темата за строителството и недвижимите имоти ще продължи с обсъждане на тенденциите на развитие на строителния бизнес в България, както и на икономическите и пазарни аспекти на присъединяването към Европейския съюз, организирано от Българската строителна камара.
Успоредно в хотел “Хилтън” ще текат и дискусии относно ролята на информационните и комуникационни технологии. Сред темите, които ще бъдат разисквани, са “Публично-частна синергия за преодоляване на дигиталната пропаст: сътрудничество между правителство и бизнес” и “Електронно правителство и конкурентноспособност на икономиката”.  Домакин е Американската търговска камара в България.
Икономическият форум за Югоизточна Европа бе официално открит вчера от министър-председателя на България Симеон Сакскобургготски. Темите, които бяха дискутирани в залите на Националния дворец на културата и столичния хотел “Хилтън”, са в областта на публично-частното партньорство, финансите, енергетиката и икономическите измерения на сигурността.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 14 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8117
GBP 2.4796 2.4887 2.2736
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив