28 Септември 2024, 16:02 Днес (0) | Вчера (0)

Министерството на финансите дарява компютри на 13 областни администрации

03 Февруари 2005 10:34 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Целта на проекта е включване на областните и общинските администрации в обща информационната система за наблюдение на държавните помощи

Министър Милен Велчев ще връчи удостоверения за дарение на компютри на 13 областни управители и техни представители. Дарението е в изпълнение на приоритетен проект „Осигуряване на компютърно оборудване и комуникационни технологии на информационната система за наблюдение на държавните помощи”, одобрен с решение на Съвета по европейска интеграция миналата година. Целта на проекта е включване на областните и общинските администрации в обща информационната система за наблюдение на държавните помощи. Министерство на финансите е националният орган за наблюдение на държавните помощи. Той провежда цялостната координация на всички дейности, свързани с политиката на държавните помощи, осигурява прозрачност и осъществява наблюдение върху цялостния процес по отпускането на помощи на национално, областно и общинско ниво. Информационната система се изгражда, за да се ускори и опрости процесът по съставянето и подаването в електронен вид на необходимата информация от общинските чрез областните администрации на централно ниво.

Списък на общините по области: Област София – общините Антон, Челопеч и Сливница; Област Разград – Община Самуил; Област Смолян – общини Рудозем и Мадан; Област Ловеч – общините Тетевен и Угърчин; Област Русе – Община Две могили и Община Иваново; Област Кърджали – Община Крумовград; Област Плевен – Община Долни Дъбник; Област Хасково – общините Стамболово и Тополовград; Област Велико Търново – Община Полски Тръмбеш; Област Варна – Община Провадия; Област Бургас – общините Малко Търново и Сунгурларе; Област Монтана – Община Берковица; Област Стара Загора – Община Николаево и Община Гълъбово.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив