10 Май 2024, 05:48 Днес (0) | Вчера (10)

Министър Димитър Калчев ще открие системата “Отворена администрация - Варна"

25 Март 2005 09:05 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Системата е разработена в съответствие със Стратегията и Плана за реализация на електронно правителство у нас

Днес във Фестивалния и конгресен център – Варна, министърът на държавната администрация Димитър Калчев ще обяви старта на системата "Отворена администрация – Варна". Тя е част от услугите по електронно правителство за област Варна и достъпът до нея е свободен на адрес: http//open.vn.government.bg или през страницата на Областна администрация Варна: www.vn.government.bg
На събитието ще присъстват още Н.Пр. Чонг Дже Сик, посланик на Република Корея в България, Областният управител Яни Янев и проф. Кионг Юл Бе, заместник ректор на университета Сангмюнг в Сеул.
Системата е разработена в съответствие със Стратегията и Плана за реализация на електронно правителство у нас. Тя ще даде възможност на гражданите от областта да следят през Интернет предоставянето на услуги от областната администрация, свързани със сделките с недвижими имоти – държавна собственост.
"Отворена администрация Варна" е инициатива на сдружението с нестопанска цел "е-Регион Варна". Методическа помощ за проекта оказаха и Координационният център по информационни комуникационни и управленски технологии към Министерския съвет и Агенцията за развитие на съобщенията и информационните и комуникационните технологии към Министерството на транспорта и съобщенията.
Използван е и опита на Южна Корея при изграждането на електронното правителство на нейната столица – Сеул. Консултант по проекта е заместник ректорът на университета “Сангмюнг” в Сеул проф. Кионг Юл Бе, който е в България по покана на министър Калчев.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 09 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8205
GBP 2.4796 2.4887 2.2720
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив