26 Юни 2024, 16:48 Днес (1) | Вчера (5)

Министърът на културата ще ръководи Съвет за защита на интелектуалната собственост

12 Януари 2006 15:24 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Съветът се създава с правителствено решение, взето на днешното заседание

Правителството създаде със свое решение от днес Съвет за защита на интелектуалната собственост към министъра на културата. Съветът ще координира действията на заинтересованите в тази област ведомства и ще наблюдава и анализира правоприлагането в областта на защитата на интелектуалната собственост.
Освен това съветът ще разработва приоритетни мерки и действия за повишаване ефективността от практическото прилагане на нормативните актове, ще обсъжда проекти, регламентиращи отношенията в областта на интелектуалната собственост, ще подпомага сътрудничеството и координацията с юридически лица с нестопанска цел, работещи в тази сфера,  както и изпълнението на значими национални и регионални проекти.
Председател на съвета е министърът на културата, а членове са представители на министерствата на правосъдието, на икономиката и енергетиката, на вътрешните работи, на Национална агенция по приходите, Агенция “Митници”, Национални служби „Полиция” и “Борба с организираната престъпност” на МВР, на Патентно ведомство, на Софийски градски съд и Върховната касационна прокуратура, както и председателите на Съвета за електронни медии, Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за регулиране на съобщенията. При необходимост за участие в работата на съвета председателят може да кани представители на други администрации от изпълнителната власт, на юридически лица с нестопанска цел, работещи в областта на интелектуалната и индустриалната собственост, на ползватели и на други заинтересовани стопански субекти, както и лица с висок обществен авторитет - автори, изпълнители, учени и други. Административното и техническото обслужване на заседанията и работата на съвета ще се изпълнява от дирекция „Авторско право и сродни права” на Министерство на културата.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Юни 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8254
GBP 2.4796 2.4887 2.3155
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив