23 Април 2024, 13:21 Днес (5) | Вчера (13)

Над 2,5 млн. лева договори АП от 6 търга

15 Март 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Стоков базар Илиянци купи “Български циркове и луна парк” ЕАД

“Стоков базар Илиянци” АД спечели търга с явно наддаване за 91.49% от капитала на “Български циркове и луна парк” ЕАД, София, като предложи цена в размер на 1 216 000 лева. Другият участник в търга беше “Елит Груп 2003” ЕООД. В края на миналата седмица в Агенция за приватизация постъпи писмо от Министерство на културата, с което се поиска разрешение репетиционната база и общежитието на цирка да бъдат отделени от капитала на дружеството. Всички кандидат-купувачи бяха уведомени и подписаха декларация, че са съгласни с наложената промяна. По този начин отпадна и задължението на бъдещия купувач да запази предмета на дейност за срок от 10 години. На 9 март 2004 г. Изпълнителният директор на АП Илия Василев обсъди раздържавяването на “Български циркове и лунапарк” ЕАД с парламентарната комисия по култура. Тогава беше разгледана възможността за отделянето на тренировъчната база и общежитието от капитала на цирка, като Илия Василев обясни, че това е възможно само с изрично искане от страна на Министерство на културата.

«Еконейчър груп» ООД, София купи на търг с явно наддаване 100% от капитала на "Комплексна опитна станция" ЕООД, Ямбол като предложи цена от 1 020 200 лева. Предметът на дейност на «Еконейчър груп» ООД, София е вътрешно и външнотърговска дейност, инженерингова, транспортна и строителна дейност, преработка и реализация на селскостопанска продукция, дейност в областта на хранително-вкусовата промишленост. Предметът на дейност на дружеството е селекция и изпитване на нови сортове и породи, разработване на технологии за отглеждането им; сортоподдържане и семепроизводство на полски култури; запазване и обогатяване на растителния и животински генофонд; консултантска дейност в земеделското производство; производство и търговия със селскостопанска продукция от растителен и животинскипроизход; производство на разплодни животни; оценяване на земеделски култури - вещи лица в застрахователни и арбитражни комисии; дистрибуция, вътрешно и външно - търговска дейност с растително - защитни и ветеринаро - медицински препарати, торове, биопродукти, инструментариум, растителна продукция; търговско представителство и посредничество.

“Головин риъл естейтс” ЕООД, София купи на търг с явно наддаване 60% от капитала на "Царевин" АД, Зимница на началната тръжна цена от 170 000 лева. Предметът на дейност на купувача е закупуване, строеж и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, строителство на жилища, вили, магазини, складове и промишлени сгради. Предметът на дейност на предложеното дружество е производство на брашна, изкупуване, съхранение и заготовка на зърнени храни; мелнично производство; търговска дейност в страната и чужбина.

Дари Георгиев Дановски спечели търга с явно наддаване за продажбата на "Морски клуб", Царево, пристанището, обособена част от “Воинтех” ЕООД, София като повиши цената до 76 500 лева. Началната тръжна цена беше 17 000 лева, а стъпката на наддаване – 1 700 лева.


Висше училище ”Земеделски колеж” купи на търг с явно наддаване "Дом на отбраната", Силистра, обособена част от “Воинтех” ЕООД, София за 50 022 лева.


ЕТ ”Николай Петров – 75”, Първомай спечели търга с явно наддаване за продажбата на "Складова база за амбалаж", Първомай, обособена част от “Ира - 92” ЕООД, Пловдив като повиши цената до 39 000 лева. Началната тръжна цена беше 21 000 лева, а стъпката на наддаване – 2 000 лева. Предметът на дейност на спечелилия търга е транспортна дейност, производство и реализация на селскостопанска продукция, хранителни и промишлени стоки, вътрешна и външна търговия, строителство, туризъм и рекламна дейност.

Цената по всички сделки се заплаща чрез банков превод по сметка на Агенция за приватизация. 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив