17 Май 2024, 04:07 Днес (0) | Вчера (11)

Не е нормално за нещо задължително да се дават бонуси, каза директорът на “Булстрад” Румен Янчев

06 Декември 2004 22:53 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

В момента някои хора се възползват от това, че Комисията за финансов надзор в частта й “Застрахователно управление” няма ръководител

Тази година имаше тълкувание на Комисията за финансов надзор, че допустим бонус може да се явява – това беше пролетта, началото на лятото – пътната помощ и пътният assistance, след което имаше остри възражения, в това число и от нас, че с това се дава определено предимство на едно дружество, което има териториален обхват навсякъде по страната във връзка с пътната помощ. Накрая стана така, че с промените, които се направиха, с наредбата, която излезе, и закона, се забранява да се дават облаги под каквато и да е форма, каквито и да са те, както от застрахователи, така от брокери, така и от агенти, което е абсолютно справедливо от гледна точка на това, че застраховката е задължителна. Това каза пред Агенция “Фокус” Румен Янчев, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на “Булстрад” по повод информацията, че започва раздаването на печени пилета и гориво при сключването на застраховки “Гражданска отговорност” в кампанията за 2005 г. “Не може да бъде стимулирано едно задължително нещо, да се продава с бонуси. Не намираме това за нормално. Според мен в момента някои хора се възползват от това, че Комисията за финансов надзор в частта й “Застрахователно управление” няма ръководител”, каза още Румен Янчев и допълни, че това е “крайно неразумно в момента”. Не е пазарно поведение, категоричен бе Янчев.
“В застраховането се предлагат услуги, търгува се с понятието “риск”, а не с картофи; следователно това, което ще се случи, неблагополучията на някои през тази година ще се разберат чак след две, три до пет години, но кой има полза от това нещо. Не е необходимо да чакаме да видим, че някой има проблем от това, че е разходите му са прекалено големи, защото после ще страдат всички – и застрахователите, които останат, и клиентите на всички, които са потребявали тази услуга, т.е. собствениците и водачите на автомобили. Вижте колко дела се водят в момента по отношение на физически лица които са причинили ПТП и техните застрахователи отказват да плащат; сега исковете се насочват директно срещу тях. Всички те са прикъткани със съответните бонуси. Ами после, когато не си изпълните ангажимента, какво става? Нищо не става. Потърпевши ще са хората", каза Румен Янчев.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 16 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8056
GBP 2.4796 2.4887 2.2784
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив