19 Май 2024, 15:50 Днес (0) | Вчера (0)

Необходим е нов подход към здравноосигурителната система

02 Юли 2004 12:11 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Залагаме на работеща компания, на добро и качествено обслужване, на индивидуален подход към партньорите. Това е трудно изпълнимо, но ние сме решени да успеем и да се наложим”, заяви пред “INSURANCE.BG” д-р Живко Петков, изпълнителен директор на "Здравноосигурителна компания България Здраве"

Според него обаче е необходим и нов подход към здравноосигурителната система. Например трябва да се направи корекция на нормативната база относно разпределението на здравната вноска. Държавата трябва да даде възможност на всяко осигуряващо се лице да внесе своите 1,5% от  6% задължителната здравна осигуровка, където сам реши, в зависимост от това къде се предлага най-добро качество на обслужването, категоричен е д-р Петков.

ОК България Здраве" е лицензирана през април тази година. Дружеството предоставя медицински услуги за профилактика, превенция, ранно откриване на заболявания и здравна промоция, диагностика, лечение и рехабилитация. Предлаганите от компанията медицински услуги са обособени в три здравноосигурителни пакета медицинска помощ - "Извънболнична", "Болнична" и "Комбинирана". В зависимост от вида и обема на медицинските услуги, тяхната стойност и лимита за ползването им, пакетите се предлагат в три нива на покритие - минимално, базово и разширено.

"ЗОК България Здраве" възстановява разходи, направени от осигурените лица за закупуване на стоки, лекарства, консумативи и заплатени медицински услуги. Цените на предоставените услуги се формират в зависимост от избраните здравноосигурителни пакети и нива на осигурително покритие. При сключен договор за доброволно здравно осигуряване се предоставя възможност за данъчни облекчения. Компанията организира и извършва профилактични прегледи и оценка на риска. Компанията разполга със собствен медицински център в София - “Санус-2000”.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив