29 Март 2024, 10:46 Днес (3) | Вчера (11)

"Нова тв" купи "Дарик нет"

06 Август 2013 10:13 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 6 август 2013, 10:22
novatv.bg

В състава на "Дарик уеб" влизат 16 сайта, сред които не само създадените в рамките на "Дарик нет" АД като gong.bg, lev.bg, но и придобитите от компанията като lex.bg, album.bg и др.

"Нова Броудкастинг Груп" придоби 70 % от "Дарик Нет" АД и така, след финализиране на сделката, ще стане собственик на всички сайтове, част от "Дарик Уеб", както и на най-голямата дигитална медийна компания в страната – "Нетинфо" АД.

Това съобщиха от "Нова Броудкастинг Груп".

Според сайта Dariknews.bg в състава на "Дарик уеб" влизат 16 сайта, сред които не само създадените в рамките на "Дарик нет" АД като gong.bg, lev.bg, но и придобитите от компанията като lex.bg, album.bg и др.

Това е четвъртата от началото на годината сделка с информационния интернет сайтове. В края на април Красен Кралев купи "Уеб Медиа Груп". На 19 май стана известно, че "Дарик нюз" купува "Нетинфо". След това свързаната с "Химимпорт" медийна група Bulgaria On Air Виктория Миткова съобщи, че компанията ѝ е купувачът на близо 90% от акциите на "Инвестор.БГ" АД.

След приключване на процеса по придобиване, "Нова Броудкастинг Груп" ще се превърне в лидер на дигиталния медиен пазар в България, допълват от там. Активите на компанията ще включват популярните платформи за видео обмен и видео съдържание VBOX 7 и Nova Play, имейл платформата abv.bg, сайтовете за новини Vesti.bg, DarikNews.bg, Novanews.bg и сайтовете за спортни новини Sportni.bg и Gong.bg.

По данни на купувача уебсайтовете на двете медийни групи са отбелязали над 750 милиона импресии средно месечно в периода април-юни 2013 г.

"Тази сделка променя изцяло "Нова Броудкастинг Груп". С тази стъпка, която е част от стратегията ни непрекъснато да предлагаме все по-иновативни решения на нашите клиенти, ние вече ще имаме и отлични възможности за достигане на аудиторията в дигиталното пространство, които да им предложим. Очаквам с нетърпение да започнем съвместна работа с екипа на "Дарик", коментира Дидие Щосел, главен изпълнителен директор и зам.-председател на Борда на директорите на "Нова Броудкастинг Груп", цитиран от пресцентъра на компанията си.

Сделката се очаква да бъде финализирана в края на септември и подлежи на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията. 

 

 

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив