23 Септември 2024, 15:23 Днес (0) | Вчера (0)

Новата електронна лична карта - най-рано догодина

22 Февруари 2006 12:37 INSMARKET по статията работи: 3
A+ A-

До два или три месеца България ще създаде първия на Балканите Център за сигурност в Интернет

Най-рано в началото на следващата година може да започне въвеждането на новата електронна идентификационна карта, която да замени сегашните документи за самоличност на българина. Това каза председателят на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения Пламен Вачков, цитиран от Дарик радио, по време на Седмата национална конференция “Електронното правителство в България – предизвикателства и перспективи”.
Държавната агенция за информационни технологии и съобщения настоява да има интегрирана идентификационна карта, обяви Пламен Вачков. За тази година са заделени пари само за предварително проучване каква да бъде технологията на бъдещата идентификационна карта на българина.
До два или три месеца България ще създаде първия на Балканите Център за сигурност в Интернет, каза Вачков, като това ще стане заедно със спецслужбите и подкрепата на американското правителство. Чак след като той започне да функционира ще се обсъжда дали да има и специална кибер-полиция за реакция при установени престъпления в глобалната мрежа.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Вачков, ми тая година за почивка ли ни я даваш? Измисли нещо, че да не седиме без работа и да погенерираме още малко Брутен вътрешен продукт!
#1 | от Черногледец Храбър | преди
Престъпления в глобалната мрежа? Може ли да изброите 3 вида такива? Доста обикновени престъпления си стоят неразкрити, че да се прахосват ограничените материални и интелеклтуални ресурси на българската полиция с подобни откачени идеи.
#2 | от Влатко Богдановски | преди
А откаде ше земат кибер-полюцаи с подходящо образование и кавалификациа при ословие че доста ИТ (и не само) фирми имат проблеми при намиране на кибер-спецялисти?
#3 | от Фриденсрайх Хундертвасер | преди
Валидни за 16:10 20 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7531
GBP 2.4796 2.4887 2.3296
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив