18 Май 2024, 08:02 Днес (0) | Вчера (11)

Нови назначения в Българската телекомуникационна компания

06 Февруари 2006 15:21 INSMARKET по статията работи: 1
A+ A-

Гергана Сърбова заема официално длъжността Административен директор към Главна дирекция “Преструктуриране и трансформация”. Павел Велчев оглавява от днес новата за БТК и vivatel дирекция “Регулация и конкуренция”

От днес Гергана Сърбова заема официално длъжността Административен директор към Главна дирекция “Преструктуриране и трансформация” в Българската телекомуникационна компания (БТК), съобщиха от компанията. До момента Сърбова съвместяваше и функции, свързани с регулаторната политика на БТК. “Гергана Сърбова е професионалист със сериозен опит в областта на телекомуникациите и административните процеси. Под нейното ръководство ще бъде допълнително повишена ефективността на административните процеси и ще бъде подобрена комуникацията между различните отдели в компанията”, каза Димитър Цонев, Говорител на БТК. Преди да се присъдени към управленския екип на БТК, Гергана Сърбова е изпълнявала длъжностите председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) и главен секретар в Министерството на транспорта и съобщенията и Министерството на икономиката. Работила е в системата на Данъчната администрация и е участвала е екипи по съставяне на единна данъчна сметка на данъчно задължените лица, както и в разработката на механизмите за безкасови плащания към данъчната администрация и Националния осигурителен институт. Сърбова е завършила висшето си образование в Университета за национално и световно стопанство (УНСС).
Също от днес Павел Велчев е назначен за директор на новата за БТК и vivatel дирекция “Регулация и конкуренция”. Основната функция на дирекцията ще бъде да подпомага дейността на двете компании във взаимодействието й с регулаторните органи, да подготвя правната рамка на дружествата от групата на БТК при предоставяне на регулирани услуги и да осъществява връзките между БТК и vivatel и конкурените оператори.
“Павел Велчев е представител на поколението български специалисти, който трайно са се доказали с практиката си у нас. Един от основните вътрешни приоритети на БТК е развитието на човешкия капитал като компанията инвестира и развива българските специалисти, които да работят за развитието на пазара и предоставянето на по-добри и достъпни услуги до клиентите ни”, заяви Димитър Цонев.
Павел Велчев е роден през 1975 г. и е завършил право в софийския университет “Св. Климент Охридски”. Веднага след това започва работа като юрист в новосъздадената тогава Държавната комисия по далекосъобщения. От 2001 г. е адвокат като работата му е насочена изцяло в областта на телекомуникационното право. С работата си той съществено е допринесъл за по-лесното навлизане на телекомуникационни инвеститори в България като е работил за редица големи международни клиенти. Като част от екипа на БТК, през последните две години той е в основата на създаването на правната и регулаторната рамка на дружествата от групата на БТК при предоставяне на регулирани услуги.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

4ESTITO
#0 | от Daniela | преди
Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив