28 Април 2024, 02:05 Днес (0) | Вчера (0)

Обсъждат инвестициите в околна среда

17 Май 2005 11:15 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Зелената енергия, водният сектор, структурните фондове и публично-частните партньорства са сред основните акценти на форума

Министърът на околната среда и водите Долорес Арсенова откри Третия международен бизнес форум “Инвестиции в околната среда за по-добро качество на живот”. Събитието се организира за трета поредна година от Министерството на околната среда и водите и сдружение “Български икономически форум” в контекста на Националната кампания по повод 5 юни, който е международен ден на околната среда.
Министърът на околната среда и водите учреди награда за тринайсетгодишния Искрен Руменов Петров от гр. Сливен. Искрен Петров спечели голямата европейска награда на Програмата на ООН за околна среда в четиринадесетото издание на Международния детски конкурс за рисунки на екологична тематика. Тази година темата беше “Зелените градове”, което ще е и мотото на Световния ден на околната среда 5 юни. Най-добрата творба беше избрана измежду 3500 рисунки от цяла Европа.
Работата на тазгодишния форум ще премине в четири панела. Ацентът на първия от тях е зелената енергия. Експерти на МОСВ, МРРБ и представители на бизнеса ще представят възможностите на България и българския бизнес по гъвкави механизми на протокола от Киото и европейските схеми за търговия с емисии. В рамките на втория панел ще бъдат дискутирани околната среда и инвестициите във водния сектор. Представители на държавната администрация и на Софийска вода АД ще обсъдят Националната програма за изграждане на градски пречиствателни станции за отпадъчни води и възможностите за инвестиции в малки водоснабдителни обекти. Структурните и кохезионните фондове на ЕС в областта на екологията са акцент на третия панел на форума. Ще бъдат представени фондовете на ЕС за околна среда през 2007-2013 г. и оперативната програма”Околна среда”. Темата на четвъртия панел са публично-частните партньорства при реализиране на проекти за опазване на околната среда. Целта е да се представят инвестициите в областта на проучването и експлоатацията на подземни богатства.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив